Dacă rinichii suferă, corpul prezintă aceste 7 semnale de alarmă!

Rinichii sunt organe excretoare, responsabile de eliminarea reziduurilor din corp. Acestia sunt organe vitale ale corpului nostru, situate in partea dorsala, in spatele cutiei toracice si sunt responsabili de curatarea si detoxifiera organismului.

Rinichii mentin sangele sanatos, lucrul absolut esential pentru ca toate functiile corpului sa functioneze cum trebuie. Acestia regleaza nivelul electrolitilor, au grija de sanatatea oaselor si produc mai multe celule rosii pentru a stabiliza tensiunea arteriala.

Daca rinichii nu functioneaza cum trebuie, sanatatea intregului organism este compromisa.

In acest articol va vom prezenta cateva simptome asociate cu afectiuni ale rinichilor, care sa va ajute sa identificati imediat problema si sa luati masuri cat mai repede.

1. Durerile
Este vorba de o durere mai ales in partea superioara a spatelui, adica exact zona in care sunt localizati rinichii. Durerea poate fi provocata si de formarea unor pietre la rinichi.

2. Umflaturile
Din cauza faptului ca rinichii nu mai functioneaza cum trebuie, fata si picioarele vor incepe sa se umfle. Lucrul acesta se intampla atunci cand rinichii nu elimina excesul de lichid din organism.

3. Modificari in urinare
Semnele ce apar la început sunt urmatoarele:
– probleme la urinare;
– o senzatie de presiune in timpul urinarii;
– urina mai inchisa la culoare, neagra, mai putin frecventa si in cantitati mai mici;
– culoare palida a urinei, mult mai frecventa si in cantitati mai mari;
urina pala;
– nevoia de a urina in timpul noptii.

4. Iritatii ale pielii
Aparitia mai multor iritatii pe piele si mancarimile de piele sunt de obicei semne ale problemelor rinichilor. Acestea sunt cauzate de deseurile si toxinele care raman in sange si fac ca pielea sa aiba un aspect nesanatos, uscat si iritat.

Produsele cosmetice nu va pot ajuta in aceasta situatie intrucat problema este in interior. Tot ce pot face este sa amelioreze temporar situatia pielii.

5. Oboseala
Atunci cand rinichii sunt sanatosi si functioneaza cum trebuie, produc eritropoietina, un hormon care induce productia mai multor globule rosii, responsabile cu transportul oxigenului in organism.

Daca nu sunt suficiente celule rosii, apare anemia, iar unul din semnele acesteia este o stare de oboseala generala, dar mai ales la nivelul creierului si muschilor.

Concentrarea vă va fi afectata, veti incepe sa aveti probleme de memorie si vă veti simti ametiti.

6. Respiratie scurta
Respiratia scurta este un simptom asociat in general cu disfunctiile renale. Atunci cand corpul nu este oxigenat cum trebuie, din cauza faptului ca nu exista suficiente celule rosii responsabile cu oxigenarea, se acumuleaza toxine in plamani si intervin problemele cu respiratia.

7. Gust metalic in gura
Cand toxinele si deseurile se acumuleaza in sange, gustul mancarii se schimba si respiratia va fi una urat mirositoare. Este afectat si apetitul, mai ales pentru unele dintre alimente.

Pentru a preveni problemele la nivelul rinichilor, incercati sa aveti o dieta bazata pe alimente sanatoase, bogate in antioxidanti, astfel incat sa-i ajutati sa functioneze si sa proceseze mai bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *