Alifia de Varză, mai eficientă decât Cataplasmele cu Frunze – Ia durerea în doar 15 minute!

Că foile de varză strivite şi aplicate extern produc o serie de vindecări remarcabile ştim cu toţii, remediul fiind recunoscut şi de medicina clasică, fiind verificat în urma unor minuţioase cercetări.

Un remediu mai eficient decât frunzele verzei, însă, este alifia de varză, preparată în casă. Aceasta pătrunde mult mai uşor în interiorul organismului, iar durerea (chiar şi durerea vie) cedează la doar 15 minute după aplicare (în durerile mai uşoare), fapt confirmat de către specialiştii care au testat-o pe propria piele.

Prepararea alifiei de varză se poate face acasă, foarte simplu.

Alifie de varză – Reţetă

Ingrediente:
– 50 ml. suc de varză crudă (3-4 linguri),
– 20 gr. lanolină (de la farmacie) sau untură de porc,
– 1 linguriţă ceară de albine,
– 10 ml. ulei (1 lingură) de germeni de porumb sau de palmier,
– 10-15 ml. alcool rafinat de 38-40 grade,
– 1 linguriţă miere de albine.

Sucul de varză se poate obţine cu ajutorul storcătorului centrifugal. Varza se spală, se îndepărtează porţiunile stricate, se taie în bucăţi suficient de mici pentru a intra pe orificiul de admisie a storcătorului, pentru a le mărunţi şi a le centrifuga; sucul de varză se utilizează imediat după preparare, pentru a nu se oxida şi a nu ȋşi pierde din proprietăţi.

Metodă de preparare
Într-un vas emailat se pune la încălzit lanolina (sau untura) şi ceara de albine, se amestecă, după care se adaugă uleiul. Se încălzeşte totul până la 60 de grade Celsius.

Separat, se încălzeşte sucul de varză crudă, la aceeaşi temperatură de 60 de grade Celsius, adăugându-se mierea de albine şi alcoolul rafinat. Se amestecă totul bine.

Se ia de pe foc vasul în care s-a încălzit lanolina şi uleiul, şi se toarnă uşor peste amestecul de suc de varză, miere şi alcool. Compoziţia se amestecă încet, până când se răceşte.

Alifia astfel obţinută se pune în borcănele. La sfârşit, se poate adăuga (opţional) o anumită aromă: esenţă de pin, de levănţică, de trandafir sau de iasomie (10 picături).

Termenul de valabilitate este de minimum 3 luni de zile, în cazul în care alifia este preparată cu lanolină, şi maximum 2-3 luni atunci când alifia de varză este preparată cu untură.

Aplicare
Cu această alifie se ung zonele afectate sau dureroase, urmând ca locul respectiv să fie legat cu o bucată de pânză curată. Efectul benefic se constată în aproximativ 2 ore de la aplicare. Tratamentul se repetă de 2-3 ori pe zi.

La ce putem folosi alifia
Alifia de varză preparată în casă este un foarte bun cicatrizant şi poate fi utilizată în afecţiuni ale pielii. Zona afectată se spală, iar apoi se aplică alifia de varză, în strat subţire, de 2-3 ori pe zi.

Este excelentă pentru calmarea durerilor, întrucât intră mult mai rapid în piele, diminuând sau chiar alungând disconfortul cauzat de acestea.

Alifia cu varză poate fi folosită pentru tratamentul artritei, artrozei, celulitei, degerăturilor, durerilor reumatice, eczemelor uscate, gutei, psoriazisului, sciaticei, entorselor, luxațiilor, întinderilor de ligament, tendinitei, tulburărilor circulatorii, tumorilor, ulceraţiilor, varicelor, zonei zoster.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *