O linguriţă de miere înainte de culcare face minuni. Iată 8 efecte care te vor convinge să ai acest obicei în fiecare seară!

Știm că mierea este un super aliment. Este o sursă de vitamine și minerale. Ea conține vitamina C, care îți va întări sistemul imunitar, dar și calciu și fier.

În plus, îți dă energie aproape instantaneu. Dacă te simți obosit/ă și lipsit/ă de energie, în loc să bei o cafea, ai putea să te energizezi cu o linguriță de miere.

Există însă și alte beneficii ale mierii mai puțin cunoscute. Dacă iei o linguriţă de miere înainte de culcare, corpul o va absorbi pe timpul nopții, iar rezultatele te vor surprinde.

1. Un somn bun – Mierea conține un nutrient numit triptofan, un hormon care te ajută să te relaxezi și dă semnal corpului tău că „este timpul să te odihnești”. Deși corpul nostru are nevoie de acest aminoacid, acesta nu îl produce în mod natural și îl putem obține prin dietă, consumând produse precum mierea.

2. Ajută la scăderea tensiunii arteriale – Mierea conține compuși antioxidanți care reduc tensiunea arterială. Doar o linguriţă de miere înainte de somn previne tensiunea arterială crescută.

3. Reduce trigliceridele – Un nivel ridicat de trigliceride înseamnă un risc de a dezvolta boli cardiace și diabet. Din fericire, mierea este legată de scăderea nivelului de trigliceride din corp. Transformă trigliceridele în aliați buni care îți curăță sângele de grăsimi inutile.

4. Stimulează sistemul imunitar – Mierea este bogată în antioxidanți și agenți antibacterieni care ajută la creșterea sistemului imunitar, făcându-l mai puternic în combaterea infecțiilor cauzate de microorganisme precum bacterii, ciuperci și numeroși viruși.

5. Corpul tău va începe să ardă grăsimile mai repede – Când o mănânci, mierea îți mărește metabolismul, producând un efect termogen asupra corpului tău. Asta înseamnă că îmbunătățește circulația, care crește puțin temperatura corpului. Astfel, vei arde grăsimi fără prea mult efort.

6. Ține tusea departe de tine – Mierea este un antiinflamator natural. Așadar, consumând câte o linguriţă de miere amestecată cu apă caldă în fiecare seară, poți minimiza iritația în gât și evita tusea. În plus, mierea este un bun antibiotic împotriva bacteriilor care ajung în gât.

7. Aliat anti-îmbătrânire – Cea mai bună metodă naturală de încetinire a îmbătrânirii este consumul de antioxidanți, iar mierea conține din plin. Consumul de miere în fiecare seară, înainte de culcare, te va ajuta să combați semnele îmbătrânirii din interior.

8. Te scapă de depresie – Mierea conține polifenol, o substanță chimică organică care ajută la combaterea depresiei prin contracararea stresului oxidativ din celulele creierului.

Multă sănătate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *