Anunț OFICIAL de la Guvern! Banii intră pe card în luna februarie pentru toți acești români

Guvernul a făcut anunțul oficial cu privire la ajutorul în bani pentru persoanele vulnerabile, care nu au cu ce plăti facturile la energie. Banii vor intra direct pe card din luna februarie 2023. Aceștia vor fi distribuiți în două tranșe.

 

Guvernul a decis! Cine primește bani în plus pentru facturi

”Sprijin pentru plata facturilor la energie pentru persoanele vulnerabile.

 

1.400 de lei sprijin din bani europeni pentru plata facturilor la energie pentru persoanele vulnerabile. Ajutorul va fi distribuit în două tranșe, a câte 700 de lei fiecare: în februarie 2023 și în septembrie 2023.

Se pot plăti o parte din cheltuielile cu energia, indiferent de natura acesteia: energie electrică, energie termică centralizată, gaze, butelie, lemne pentru foc, păcură, peleţi şi alte materiale de încălzire.

Aproximativ 2,8 milioane de gospodării vulnerabile vor fi ajutate pentru a trece mai ușor peste această perioadă”, este anunțul de la Guvern, pentru românii vizați.

 

Potrivit unui proiect de ordonanță de urgență, publicat în consultare pe site-ul MIPE, vor beneficia de această măsură pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, cu vârsta egală sau mai mare de 60 de ani și ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei, precum si pensionarii cu pensie de invaliditate, indiferent de vârstă și ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei.

De asemenea, vor mai beneficia persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri proprii lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei, familiile beneficiare de alocație de susținere a familiei, în conformitate cu Legea nr. 277/2010, cu modificările și completările ulterioare, precum și familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *