APA Caldă cu Turmeric, băută în fiecare dimineață, face minuni pentru sănătate!

Turmericul este unul dintre cele mai utile condimente, având puternice proprietăți antiîmbătrânire, antiinflamatorii, antioxidante și fiind de mare ajutor în tratamentul multor afecțiuni. Ingredientul principal responsabil pentru multe dintre beneficiile turmericului este curcumina. Prin urmare, apa cu turmeric este o băutură medicament.

Cum se prepară?
Adăugați pudra de turmeric într-o cană cu apă caldă și amestecați bine. Începeți cu o jumătate de linguriță de turmeric și creșteți treptat doza până la o linguriță. Se consumă dimineața, înainte sau după micul dejun. Agitați bine de fiecare dată înainte de a bea. Dacă vreți, puteți adăuga și suc de lămâie și puțină miere. Beți acest amestec timp de 1-2 săptămâni, apoi faceți o pauză de 3 luni.

Iată 10 motive de ce ar trebui să bem în fiecare dimineață apă caldă cu turmeric:

1. Combate inflamațiile – Multe boli sunt rezultatul inflamației cronice. Se pare că curcumina are puternice proprietăți antiinflamatorii – combate inflamațiile, chiar mai bine decât unele medicamente antiinflamatoare.

2. Protejează creierul – Cercetătorii au arătat că tulburările cognitive, cum ar fi demența și boala Alzheimer, sunt adesea asociate cu niveluri reduse de factor neurotrofic (BDNF). Acesta este un tip de hormon de creștere. Curcumina are un efect benefic asupra nivelurilor acestui hormon, așa că în mod eficient inversează unele boli ale creierului sau ale scăderii funcțiilor creierului, datorate îmbătrânirii.

3. Are proprietăți anticancerigene – Curcumina este un antioxidant incredibil de puternic, așa că previne deteriorarea celulelor din cauza moleculelor instabile.

4. Îmbunătățește digestia – Consumul zilnic de curcuma ajută la eliberarea bilei, despre care se crede că favorizează digestia alimentelor.

5. Protejează inima – Curcumina previne coagularea sângelui și îndepărt

6. Ameliorează artrita – Curcumina are o activitate mai puternică decât diclofenacul, care este un medicament antiinflamator nesteroidian (AINS) pentru tratamentul durerilor și umflăturilor articulare.

7. Protejează ficatul – Acest condiment este unul dintre cele mai bune alimente pentru sănătatea ficatului. Acesta previne deteriorarea și regenerează celulele hepatice. Mai mult decât atât, stimulează și producția de bilă.

8. Previne îmbătrânirea – Curcumina inhibă cu succes activitatea radicalilor liberi și previne inflamația, care sunt doi dintre cei mai importanți factori de îmbătrânire.

9. Protejează împotriva diabetului zaharat – Un studiu realizat la Universitatea din Auburn a arătat că administrarea de curcumă poate ajuta la combaterea diabetului zaharat.10. Ajută la alcalinizarea corpului – Curcuma este foarte alcalină. Se știe că cancerul crește într-un mediu acid și nu supraviețuiește într-un mediu normal, mai alcalin.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *