Ce se mănâncă în noaptea dintre ani. Tradiții importante de Revelion

Mai sunt doar câteva zile până la Revelion, așa că trebuie să ne pregătim din toate punctele de vedere. Noaptea dintre ani este una extrem de importantă, motiv pentru care trebuie să ținem cont de mai multe tradiții și obiceiuri, mai alea culinare, pentru a atrage de partea noastră norocul.

Ce se mânăncă de Revelion

Revelionul este una dintre cele mai mari și importante sărbători ale anului. Trecerea la noul an reprezintă începutul unei etape, speranțe și dorințe puternice. Pentru a ne asigura că intrăm cu bine în 2023, este important să ținem cont de mai multe tradiții și obiceiuri. Foarte bine ar fi să ținem cont de ce punem pe masă în noaptea dintre ani, pentru că ne aduce mare noroc.

Încă din cele mai vechi timpuri se ține cont de obiceiul de a mânca pește în noaptea de Revelion, pentru a evita toate problemele și obstacolele din noul an. Se spune că așa cum „peștele se strecoară în apă”, la fel de ușor vom trece și noi peste probleme și ne vom feri de ele.

De asemenea, este bine de știut faptul că strugurii au o semnificație aparte în seara de Revelion. Pentru a avea noroc în noul an trebuie să mănânci fix 12 boabe. Cele 12 boabe reprezintă fiecare lună a anului, în care vei avea mare noroc și nu vei întâlni nicio problemă.

Alimente interzise în noaptea dintre ani

În unele zone este interzis să consumi pui în noaptea dintre ani. Se spune că la fel cum zboară un pui o vor face și banii pe tot timpul anului. Astfel, nu vei putea face economii și vei avea mereu probleme financiare.

Mai este bine să consumăm carne de gâscă, pentru că ne va ajuta să plutim peste probleme exact cum ea trece prin apă și nu se udă. În plus, ar fi bine să avem în casă fructe precum rodii, mereu, pepeni. Se spune că această formă rotundă este asociată infinitului, a continuității.

Este foarte important să nu faci abuz de alcool de Revelion, pentru că nu te vei mai putea lăsa de acest obicei și te vei lupta cu el tot anul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *