Cea mai bună metodă de marinare a cărnii de miel, pentru a fi fragedă și gustoasă!

În fiecare an, de Paște, preparăm o friptură din carne de miel, însă oare care este cea mai bună metodă prin care să o marinăm, astfel încât să fie fragedă și să ni se topească în gură?

Am făcut rost de o rețetă, anul trecut am încercat-o, și m-am gândit că ți-ar fi și ție de folos, anul acesta!

 

Ingrediente:

 

– un pahar cu vin alb,

– ulei de măsline 2-3 linguri,

– usturoi (de preferat verde),

– mentă (o mână de frunze),

– cimbru (câteva crenguțe),

 

– puțin busuioc,

– foi de dafin,

– piper,

– boia dulce,

– sare.

Mod de preparare:

 

1. Toacă usturoiul, menta și busuiocul.

 

2. Pune toate ingredientele în vin și amestecă-le până când se omogenizează.

 

3. Adaugă sare și piper, după gust.

 

4. Pune carnea într-un vas din yena întins.

 

5. Toarnă baițul peste carne și pune deasupra o folie din aluminiu sau un capac, pentru a sigila vasul și pentru a ajuta aromele să intre bine în carne.

6. Pune vasul cu carne la frigider, iar a doua zi, pune friptura la cuptor!

Foarte important!

Cantitatea de baiț (marinadă) trebuie să fie suficientă pentru îmbăierea cărnii.

Spor la gătit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *