Drob din ficăţei de pui 3

Un alt preparat specific de Paşte pentru cei care nu agrează mirosul cărnii de miel sau oaie este următoarea reţetă de drob din ficăţei de pui. La fel de gustoasă, mai uşoară pentru stomac şi foarte uşor de preparat!

Ingrediente:

 

– 1 kilogram ficăței de pui,

– 1 ceapă,

– 1 morcov,

 

– 2 legături usturoi verde,

– 3 legături ceapă verde,

– 2 legături mărar,

– 2 legături pătrunjel,

 

– 7 ouă,

– 100 grame unt,

– sare,

– piper.

Mod de preparare:

 

1. Ficăţeii de pui se pun la fiert în apă cu sare, cu ceapa şi morcovul. Se lasă să fiarbă bine, aproximativ 20-25 de minute, apoi se scurg de zeamă.

 

2. Ficăţeii fierţi se dau la robot împreună cu untul aflat la temperatura camerei. Se obţine o pastă.

 

3. Ceapa verde, usturoiul verde, pătrunjelul şi mărarul se taie mărunt.

 

4. Pasta de ficat se transferă într-un vas, peste ea de adaugă verdeţurile tocate, ouăle, se condimentează cu sare şi piper şi se amestecă.

5. Compoziţia rezultată se împarte în două tăvi pentru cozonac, căptuşite cu hârtie de copt.

 

6. Din loc în loc, se pot pune ouă fierte, întregi, care se apasă pentru a intra complet în compoziţie.

 

7. Tăvile se bagă în cuptorul preîncălzit la 180 grade, timp de 1-1,5 ore, până când drobul este bine legat, iar deasupra este frumos rumenit.

 

8. Se serveşte cald sau rece, după preferinţă.

 

Spor la gătit și poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *