Cea mai gustoasă Piftie (răcitură) de porc! O rețetă simplă care merită încercată!

Tu cum mai prepari piftia? Eu îți propun o rețetă de la bunica. Nouă ne place foarte mult, mai ales că întotdeauna îmi iese limpede și gustoasă, așa că m-am hotărât să o împărtășesc cu voi.

 

Piftia are un conținut caloric scăzut. În plus, este ușor digerabilă, mai ales dacă folosim la prepararea ei și legume.

Ingrediente:

– 2 kg picioare de porc,

– 500 grame de carne macră de porc,

– 2 morcovi,

– 2 cepe,

– 1 rădăcină de țelină,

– 1 rădăcină de păstârnac,

– câteva foi de dafin,

– 10-12 căței de usturoi,

– sare după gust.

 

Mod de preparare:

1. Spală bine picioarele și carnea macră de porc, apoi așează-le într-o oală încăpătoare, adaugă puțină sare, apoi apă cât cuprinde oala și pune-le la fiert pe aragaz.

 

2. Adună spuma ori de câte ori se formează.

3. După aproximativ o oră, adaugă foile de dafin și legumele curățate și mărunțite.

 

4. Dă focul la minim și lasă în continuare la fiert, până ce carnea se desprinde ușor de pe oase. Nu arunca zeama la final!

5. Între timp, poți curăța și zdrobi usturoiul.

 

6. După ce carnea s-a răcit, desprinde-o de pe oase, mărunțește-o și așeaz-o în boluri, împreună cu morcovii cu care a fiert.

7. Zeama în care a fiert carnea și legumele trebuie strecurată și amestecată cu usturoi zdrobit.

 

8. Gust-o, vezi dacă mai este nevoie să adaugi sare, apoi mai las-o 15 minute pe foc. Strecoară din nou și toarn-o peste carnea din boluri.

Poftă bună!

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *