Cel mai bun truc împotriva căderii părului! Ingredientul care face minuni!

ulte dintre noi, femeile, dar și bărbații, se confruntă cu probleme în ceea ce privește părul. Căderea părului este un fenomen foarte răspândit și la care, de cele mai multe ori, nu se găsește rezolvare. Se pare, însă, că există un ingredient minune și mai multe trucuri ce ne pot salva din acest impas.

Bicarbonatul de sodiu, cel mai bun prieten al părului

Bicarbonatul de sodiu a ajuns să fie considerat o adevărată minune pentru noi toți, având în vedere că poate fi folosit în numeroase moduri. Este un ingredient accesibil, care se găsește la orice magazin și are și un preț mic. De-a lungul timpului s-au descoperit multe moduri în care poate fi folosit și se pare că este un bun prieten și pentru păr.

Acesta ajută mult la creșterea părului și stopează căderea acestuia, chiar și când este într-un stadiu grav. Înainte de a apela, însă, la acest truc, ar fi bine să consultăm un medic specialist care să ne dea undă verde. Rețeta este destul de simplă și necesită doar două ingrediente: apă și, bineînțeles, bicarbonat de sodiu.

Amestecă o parte de bicarbonat de sodiu şi trei părţi cu apă într-un bol. Dacă ai părul de dimensiuni mai mari, poți crește cantitatea la trei linguri de praf şi nouă de apă. Aplică amestecul pe părul ud sau chiar uscat şi masează de la rădăcini și la vârfuri. Lasă să acţioneze trei minute şi apoi clăteşte-te cu apă călâie. Poți adăuga bicarbonatul și în șampon și măsura este aceeași.

Cele mai eficiente trucuri pentru păr

Căderea părului este o problemă des întâlnită, care poate avea multe cauze:

1. Genetic

2. Modificări hormonale, după naștere

3. Probleme dermatologice

4. Stres, traume

5. Afecțiuni ale glandei tiroide și ale rinichilor

6. Chimioterapia

7. Insuficiența vitaminelor și a mineralelor

8. Vârsta și epuizarea psihică

9. Scăderea producției de colagen în organism

Este foarte important și ce produse folosim pentru îngrijirea părului. Ar trebui să ne spălăm părul de cel puțin două ori pe săptămână cu un șampon de calitate, care să nu conțină substanțe ce pot afecta firul de păr. Putem cere ajutorul unui medic sau un specialist în domeniul frumuseții.

La fel de importantă este și alimentația, care ar trebui să se bazeze mai mult pe fructe, legume, alimente sănătoase. Dacă vrem un păr sănătos, precum și o siluetă de invidiat, trebuie să renunțăm la alimentele grase, prăjeli, preparate bogate în grăsimi sau cele sărace în vitamine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *