Cele mai bune sfaturi de nutriție: cum să nu te îngrași de sărbători!

Urmează o perioadă extrem de frumoasă, dar și foarte aglomerată din toate punctele de vedere. Crăciunul este despre familie, despre timp petrecut alături de cei dragi, dar și despre cadouri și cele mai gustoase preparate. Oricât de mult am încerca, nu ne putem abține de la mâncare, dar specialiștii au câteva trucuri ca să nu ne îngrășăm.

Cum să nu te îngrași de sărbători

Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi și, bineînțeles, ne așteaptă câteva zile cu tot felul de preparate delicioase. De Crăciun și revelion vom mânca mai mult decât de obicei, pentru că nu ne putem abține de la mâncarea tradițională, de la cele mai gustoase preparate.

 

Important este să nu ne propunem să slăbim de sărbători, pentru că sigur nu vom reuși asta, ci doar ne putem menține. Chiar dacă ne abatem de la dieta de zi cu zi, putem să evităm să acumulăm kilograme în plus dacă nu exagerăm. Nu mânca în exces, ci câte puțin din toate.

Indicat ar fi fost să slăbim câteva kilograme înainte de Crăciun, ca să avem apoi unde pune. Având în vedere că este post, consumă cât mai multe fructe și legume și preparate ușoare. Mulți oameni slăbesc în perioada de dinainte de Crăciun, pentru că postesc și nu mai consumă atât de multe grăsimi.

Cum să mâncăm sănătos de sărbători

Carmen Brumă este una dintre cele mai cunoscuți nutriționiști de la noi din țară. Cu o mulțime de informații interesante în domeniul nutriției și sportului, vedeta ne învață cum să mâncăm sănătos și să nu ne îngrășăm, chiar și de sărbători. Există o mulțime de preparate gustoase, dar și sănătoase pe care să le pregătim, nu neapărat cele pline de grăsimi și substanțe nesănătoase.

Carmen Brumă spune că nu este interzis ca masa de Sărbători să fie plină de sarmale, cârnați, cozonac, chec sau prăjituri, pentru că aceasta este bucuria, dar este nevoie să fim atenți la cum mâncăm. De exemplu, susține că ar trebui să consumăm alimentele grele în prima parte a zilei, iar seara să consumăm ceva mai ușor, pe bază de salate, legume.

”Poți să ai friptură cu salată și un pahar de vin. Nu e nicio tragedie dacă lucrul ăsta se întâmplă în perioada Sărbătorilor. Cozonacul e bun, dar până în ora 15. După ce mănânci cozonacul, îl iei frumos pe soțul și vă plimbați. Pe unde puteți, în aer liber”, a povestit Carmen Brumă.

Carmen Brumă spune că este importantă chiar și mișcarea, indiferent de momentul zilei. Astfel, după vizita oaspeților, după masa de familie, putem merge la o plimbare în aer liber.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *