A ales să salveze vieți, dar acum trăiește la limita sărăciei. Dr. Leon Dănăilă: „Mă simt ca un boschetar, nu-ţi dă nimeni nicio atenţie. Am vândut tot”

Celebrul neurochirurg Leon Dănăilă a mărturisit în nenumărate rânduri că a fost un copil sărac. Ar fi putut să facă avere, însă și-a dorit mai mult să salveze vieți.

Medicul Leon Dănăilă a vândut tot ce a avut, inclusiv apartamentul modest în care trăiește acum. De ce a făcut asta?Pentru a-şi finanţa activităţile de cercetare.

Deși apartamentul său a fost vândut, contractul de vânzare-cumpărare prevede o clauză de locuire în imobil până la deces, potrivit România TV.

 

„Nu îmi trebuie avere, când te naşti sărac, sărac mori. Azi mă simt ca un boschetar, nu-ţi dă nimeni nicio atenţie, asta e realitatea. Am rămas sărac, am vândut totul şi acest apartament e vândut. N-am nicio avere, n-am nimic. Toate astea pentru oameni. Imi place să fac bine oamenilor pentru că vin dintr-un mediu inferior şi am văzut cât de greu este, viaţa e scumpă, o singură dată o trăieşti.

Nu vreau să fac avere, n-am făcut avere din suferinţa oamenilor. Apartamentul acesta e vândut, dar cu condiţia să pot sta aici până mor. Eu sunt mulţumit în situaţia în care mă aflu, e foarte greu cu singurătatea, că sunt singur de 12 ani, mai greu cu mâncarea. Noroc că sunt magazinele astea, că mai găseşti fasole bătută, salată orientală, eu cu astea mă ţin. Nu mă pricep să fac mâncare, nici n-am timp. Mai bine scriu„, a relatat reputatul profesor într-un interviu.

 

Reputatul neurochirurg a vorbit în cadrul podcast-ului lui Mihai Morar despre o perioadă groaznică pe care a reușit să o depășească împreună cu familia sa.

 

„M-am dus la cerșit”

„M-am dus la cerșit pe malul Prutului. La noi, oamenii mâncau coajă de copac. Zilnic mureau câte 10 oameni. Eu, cum eram mai solid, nu m-a afectat niciodată cu nimic. Unii îmi aruncau câte o bucată de mămăligă pe geam, eu o ștergeam, o puneam în desagă și veneam acasă.

Munca de cerșit este foarte grea. Nu îmi face plăcere să îmi aduc aminte de perioada respectivă. Alții mă înjurau, alții mă dădeau afară din curte. Mi-am salvat familia.

Am ajutat familia să treacă de perioada asta foarte agresivă”, a povestit celebrul neurochirurg Leon Dănăilă, în podcastul „Fain și Simplu”, realizat de Mihai Morar.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *