Chiftele cu carne tocata si legume in sos de rosii cu smantana- Delicioase si suculent

Varza alba 250 g

 

Ceapa 2 buc.

 

Morcovi 2 buc.

 

Ulei de floarea soarelui 30 g

 

Usturoi 2 catei

 

Coriandru 1 praf

 

Piper negru (macinat) si sare dupa gust

 

Carne tocata de porc 500 g

 

Smantana 5 linguri

 

Piure de rosii o conserva

 

Mod de preparare:

 

Taiati ceapa cubulete mici, dati morcovii prin razatoare: o jumatate pentru chiftelute, cealalta pentru sos.

Se adauga varza tocata marunt, se fierbe timp de 20 de minute.

 

Adaugati coriandru si piper.

 

Adaugati ceapa si morcovii la carnea tocata, amestecati si sare dupa gust.

Apoi se adauga usturoiul ras, se amesteca pana se omogenizeaza.

 

Formati chiftele si prajiti la foc iute timp de cateva minute pe fiecare parte pana se rumenesc.

Se fierbe restul de ceapa si morcovi, se adauga piure de rosii, sare si piper.

 

Se toarna smantana, se amesteca si se fierbe timp de cateva minute.

 

Punem chiftelele intr-o forma, turnand deasupra sos cu smantana.

 

Se pune la copt la 190 de grade timp de aproximativ 35 de minute.

Cu toate acestea, timpul depinde de caracteristicile cuptorului dumneavoastra.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *