Cine sunt românii care primesc a 13-a pensie? Aceștia vor beneficia de un bonus în perioada sărbătorilor

Conform legii din Italia, pensionarii vor primi a 13-a pensie, dar și un bonus.

 

Românii pensionați în Italia se vor bucura de un ban în plus de Crăciun.Pensionarii italieni vor beneficia de un bonus.

În Italia trăiesc aproximativ 2 milioane de români, iar cei ce au reușit să-și depună dosarul de pensie acolo, în urma anilor de muncă pe teritoriul italian, se vor putea bucura de cea de a 13-a pensie.

 

Luna decembrie vine cu vești bune pentru aceștia, pensiile în Italia fiind majorate pe acest final de an. A 13-a pensie va fi acordată în funcție de numărul de luni de pensionare, iar acest bonus va fi impozitat.

 

Pensionarii din Italia se bucură de venituri mai mari în preajma sărbătorilor, cei cu pensii mici primind chiar și un ajutor în valoare de 154,94.

Bonusul este acordat pentru cumpărarea alimentelor necesare pentru masa de Crăciun.

 

Pensiile din România vor fi majorate și cu 30%

 

Premierul României vine cu vești bune pentru pensionarii cu venituri mai mici de 3.000 de lei. Potrivit sindicalistului Anton Hadăr, pensiile ar putea crește fie cu 14%, 19% sau cu 30%, în funcție de legea pensiilor.

În urma unor recalculări făcute de Casa Națională de Pensii, românii născuţi între aprilie 1945 şi septembrie 1946 și care s-au pensionat între septembrie 2008 şi iulie 2010 vor avea parte de o majorare și cu 30% a pensiilor.

 

Cei născuţi între iulie 1947 şi aprilie 1948 și care au ieşit la pensie în septembrie 2011 – septembrie 2012, vor avea parte de o creștere de aproximativ 15%.

 

„ Fiecare dosar este supus verificării, digitalizării şi introdus într-un sistem informatic de ultimă generaţie. După finalizarea acestei etape, vom proceda la recalcularea pensiilor conform noii formule prevăzute în noua lege a pensiilor.

Este esenţial să încheiem acest proces până în 2023, pentru a putea implementa noua lege a pensiilor. Procesul de digitalizare şi evaluare trebuie să fie finalizat în acest an ”, a afirmat Daniel Baciu, şeful Casei Naţionale de Pensii.

Sursa: bună.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *