Cod galben de vreme severă în majoritatea zonelor din țară! Regiunile în care se anunță ninsori și viscol

Astăzi au fost emise două avertizări de vreme severă de către Administrația Națională de Meteorologie. Prima va fi valabilă începând cu ora 17:00 până duminică dimineață.

 

Cea de a doua avertizare emisă de ANM va începe în dimineața zilei de duminică, 12 noiembrie, iar aceasta anunță un cod galben de ninsori și viscol în zonele montane.

 

 

În ce zone va fi valabilă prima avertizare a ANM

În prima alertă, care ține până duminică, la ora 8:00, sunt anunțate rafale puternice în mare parte din țară, iar la munte, la altitudini de peste 1400 de metri, vor apărea ninsori și temporar viscol, la altitudini de peste 1700 de metri.

 

Regiunile în care vântul va bate cu o mare putere sunt: Muntenia, Oltenia, Dobrogea și Transilvania.

 

Rafalele vor atinge viteze de 55-65 km/h, iar izolat 70 km/h. Duminică dimineața vântul se va resimți și în Maramureș, dar și în zonele joase din partea de est a Transilvaniei, iar pe alocuri vor fi precipitații mixte.

În București rafalele vor fi slabe spre moderate, însă acestea se vor intensifica în timpul nopții, când vor ajunge la viteze de 55-60 km/h. Temperatura minimă va fi cuprinsă între 4 și 6 grade Celsius și vor fi ploi slabe, trecătoare.

 

 

În zonele de munte, vântul va avea intensificări cu viteze cuprinse între 60 și 80 km/h, iar la peste 1700 de metri rafalele vor fi peste 90-100 km/h. De asemenea, viscolul va reduce vizibilitatea în respectivele zone.

 

În ce părți ale teritoriului va fi valabilă a doua avertizare a ANM

 

Cea de a doua alertă de cod galben va fi valabilă de duminică, de la ora 8:00 până la ora 18:00. ANM transmite că, în acest interval, vor fi ninsori și intensificări ale vântului în Carpații Orientali, iar peste altitudinea de 1700 de metri va fi, temporar, și viscol.

 

 

În această zonă precipitațiile, sub formă de ninsoare, vor ajunge la o cantitate de circa 10-15 l/mp, iar stratul de zăpadă va continua să se depună.

Tot duminică ANM anunță că în Dobrogea, sudul Transilvaniei și în cea mai mare parte a Munteniei rafalele vor avea o viteză de 55-65 km/h și izolat acestea vor depăși 70 km/h.

În Capitală, vântul va ajunge să bată cu 55-60 km/h, cerul va fi variabil, iar valorile maxime ale temperaturii vor fi cuprinse între 14 și 15 grade.

 

În zonele montane, duminică, vântul va bate cu 60-80 km/h, iar la altitudini de peste 1700 de metri, viteza vântului va fi peste 90-110 km/h. De asemenea, viscolul nu va dispărea, vizibilitatea menținându-se redusă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *