Copii fără copilărie: 10 greșeli ale părinților contemporani

Atunci când devii părinte, multă lume apare în jurul tău cu tot felul de sfaturi și recomandări.Toată lumea crede că sunt părinți experți.Dar defapt, foarte puține persoane știu cum să-și educe copiii, să fie nu doar ascultători, ci și fericiți.Regula numărul 1 pentru părinți sună cam așa: „Pregătiți-vă copilul pentru drum, dar nu-i luați posibilitatea de a merge pe el de sine stătător.” Iată primele 10 greșeliale părinților contemporani din zilele noastre pe care le vedeți tot timpul.

Greșeala nr. 1 – Cedezi pentru a se liniști copilul.
Le îndeplinești toate dorințele și capriciile doar pentru a se liniști și a se opri din plâns.Atunci când mergeți la supermarketuri cumpărați tot ce-și dorește copilul, doar pentru a nu se apuca de plâns.

Greșeala nr. 2 – Credeți că copiii dvs. sunt perfecți.Dacă copilul a fost pedepsit la școală pentru ceva, nu trebuie să-i iei apărarea rapid și să te iei de profesori, fără să realizezi dacă a greșit sau nu. Dacă profesorii de la școală vă spun că copilul dvs. se comportă urât și ofensează colegii de clasă, trebuie făcute concluzii cu privire la copil, nu la profesori.

Greșeala nr. 3 – Nu insistați asupra limitelor.Dacă un copil este răsfățat și lăudat tot timpul, consecințele vor fi că va crește ca un adult destul de solicitant și egoist.Dacă întâmpină neplăceri la școală sau mai târziu la locul de muncă, părintele poate fi de vină.Soluția este să vă asigurați că există limite și consecințe pentru un comportament inacceptabil.

Greșeala nr. 4 – Nu urmăriți consecințele.Să spunem că ați stabilit că există anumite limite și există consecințe atunci când acestea nu sunt urmate.Problema cu care se confruntă mulți părinți este aceea că nu sunt consecvenți în a urmări consecințele. Rezultatul este pierderea controlului și copiii încep să preia controlul.Asigurați-vă că aplicați consecințele imediat după comportamentul necorespunzător și în mod regulat.

Greșeala nr. 5 – Modelați copiii cu privire la modul în care v-au crescut părinții pe dvs.Aceasta poate lua două forme. Unul este că, dacă ați fost crescut strict, atunci veți urma acest tipar. A doua opțiune este să vă revoltați împotriva acelei disciplinări groaznice și să mergeți la cealaltă extremă, lăsând copiii să alerge în jurul vostru.

Greșeala nr. 6 – Nu petreceți suficient timp de calitate cu copiii.Îi acorzi cu adevărat atenția copiilor tăi atunci când petreci timp de calitate cu ei? Inevitabil, se pare că dispozitivele de un tip sau altul concurează cu copiii. Oprirea computerului, a smartphone-ului sau chiar a televizorului este unul dintre cele mai bune trucuri, dacă dorim cu adevărat să petrecem timp de calitate cu copiii.

Greșeala nr. 7 – Judecați părinții după copiii lor.Când vedeți un copil mai obrăznicuț sau mai capricios, în mod automat începeți să credeți că are părinți răi. Dar acest lucru nu este întotdeauna valabil.Nu există adulți perfecți și copii “ce pot fi ușor modelați”.Nu știm niciodată cât de mult efort au depus acei părinți.Prin urmare, ei nu ar trebui să fie judecați.

Greșeala nr. 8 – Nu îi oferiți copilului dvs. îndrumare.Părinții tind să dea o mulțime de ordine și instrucțiuni. i petrec atât de mult timp pentru a face acest lucru, încât este puțin timp pentru angajare, pentru a crea conexiuni și pentru a empatiza.Acum, dacă părinții redirecționează și oferă îndrumări adecvate cu calm, atunci aceasta dă energie pozitivă.

Greșeala nr. 9 – Lipsiți copilul de copilărie.Îl încărcați cu lecții de școală, școală de muzică, studii de limbi străine, sporturi și alte cele, care poate el nici nu și le dorește.Cu cât copilăria copilului este mai fericită, cu atât mai fericit va crește. Lasă-l să se joace, să petreacă timp cu copiii, deoarece orice copil ar trebui să aibă dreptul la o copilărie fericită.

Greșeala nr. 10 – Educație competitivă.Fiecare părinte dorește ca copilul său să fie cel mai bun în toate.Dar asta nu înseamnă că trebuie să facem din viața sa, o competiție continuă.Viața nu este doar muncă și luptă.Victoria cu orice pre, nu este singurul lucru care contează. Un om este determinat nu de victoriile sale, ci de caracterul său.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *