Cum ajungi la greutatea ideală, în funcție de vârstă și înălțime

Odată cu înaintarea în vârstă, interesele, prioritățile și stilul nostru de viață se schimbă. La fel ar trebui să se întâmple și cu dieta pe care o urmăm, având în vedere modificările care au loc la nivelul metabolismului.

Odată cu înaintarea în vârstă, interesele, prioritățile și stilul nostru de viață se schimbă. La fel ar trebui să se întâmple și cu dieta pe care o urmăm, având în vedere modificările care au loc la nivelul metabolismului.

Aceasta reprezintă procesul prin care corpul transformă în energie, nu în depuneri adipoase, carbohidrații, grăsimile, proteinele și glucidele din alimentație.

 

Ținând cont de greutatea ideală în funcție de vârstă, dar și de înălțime, iată ce obiceiuri alimentare este indicat să urmezi!

 

Cum ajungi în adolescență și la 20+ la greutatea ideală în funcție de vârstă și de înălțime

 

Deși metabolismul este un aliat de nădejde în această etapă a vieții, obiceiurile alimentare sănătoase nu ocupă primele locuri pe lista priorităților. De aceea, multe fete au probleme cu greutatea în adolescență și la 20+.

 

Greutatea ideală pentru fetele care au între 12-14 ani, pentru 150-160 cm, este cuprinsă între 41-47 kg; în timp ce pentru fetele care au între 15-18 ani, cu o înălțime de 162-165 cm, este de 52-56 kg.

În cazul femeilor adulte, cele care au între 150-160 cm nu ar trebui să depășească 67 kg, dacă au o constituție solidă, 58 kg – una medie și 50 kg – una slabă.

 

Femeile care au în jur de 170 cm nu trebuie să depășească greutatea de 72 kg (constituție solidă), 63 kg (constituție medie), 54 kg (constituție slabă). Iar cele care depășesc 170 cm ar trebui să ajungă la 77-79 kg și să nu aibă mai puțin de 58 de kg.

 

Cum te poți menține în formă în această perioadă? Ține cont de următoarele trucuri de dietă!

 

Ai grijă la gustările pe care le iei! Este foarte ușor să cazi pradă tentației de a mânca multe alimente de tip junk food. Pune accent pe fructe, legume, nuci și semințe atunci când iei gustări.

 

Nu mânca seara, înainte de culcare, și ai grijă la tipurile de băuturi pentru care optezi atunci când ieși în oraș. Multe cocktailuri sunt trecute pe lista dușmanilor unei siluete armonioase.

 

Reguli alimentare pe care trebuie să le urmezi la 30 de ani

 

În funcție de înălțimea pe care o au, femeile care au între 30-40 de ani ar trebui să se mențină la o greutate de 59 kg (155 cm), 64 kg (161 cm), 68 kg (167 cm), 74 kg (176 cm) și 81 kg (182 cm).

 

Dacă te încadrezi în această categorie, nu ar trebui să sari niciodată peste micul dejun. Prima masă a zilei ar trebui să conțină cereale, lactate și fructe deshidratate pentru a te menține în formă.

 

Evită să consumi carne de porc și orientează-te spre preparatele de pește. De asemenea, îți poți lua doza de proteine recomandată din fasole și mazăre.

 

Dacă ai probleme cu pierderea în greutate, indrodu în alimentația ta preparate picante și ceai verde, fiindcă stimulează metabolismul. Orientează-te spre sursele de grăsimi sănătoase – migdale, ulei de măsline și de semințe de in.

 

Dieta potrivită după 40 de ani pentru a atinge greutatea ideală

 

Femeile care au peste 40 de ani nu ar trebui să depășească o greutate de 65 kg (155 cm), 69 kg (161 cm), 74 kg (167 cm) și 80 kg (176 cm).

 

După această vârstă începe să se instaleze menopauza, astfel că nivelul de estrogen din organism scade. Retenția de apă și creșterea în greutate sunt unele dintre primele schimbări care apar în corp, astfel că trebuie să se acorde o atenție deosebită alimentației.

 

Limitează consumul de carbohidrați pentru a preveni balonarea și indigestia. Consumă broccoli, conopidă și sparanghel.

 

Orientează-te spre alimente bogate în Omega-3 și vitamina B, cum ar fi: somon, broccoli și cereale. Având în vedere că sunt bogate în antioxidanți, fructele de pădure nu ar trebui să îți lipsească din alimentație.

 

Indiferent de categoria de vârstă în care te încadrezi, nu urma niciodată o dietă drastică pentru a ajunge la greutatea ideală. Te poți menține în formă prin adoptarea obiceiurilor alimentare recomandate, dar și prin mișcare fizică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *