Cum poţi scăpa de durerile de genunchi fără medicamente sau alte tratamente costisitoare!

Durerile de genunchi ne afectează viața de zi cu zi şi pot duce la dificultăți de mers sau doar disconfort provocat de durerea la nivelul articulațiilor atunci când mergem pe jos, alergăm sau pur şi simplu îndoim picioarele.

 

Din fericire, putem rezolva această problemă foarte simplu, acasă, reducând în mod semnificativ sau chiar eliminând durerile..

 

Tratamente alternative de uz extern

 

Comprese reci

Datorită acţiunii constrictive, acestea vor contribui la reducerea durerii și a inflamaţiei. Aveţi nevoie de: 5-6 cuburi de gheaţă, un prosop sau o bucată de tifon. Înfășurați cuburile de gheață în prosop sau în tifon și aplicaţi pe zona afectată. Lăsați să acționeze timp de 10-20 de minute. Este cel mai simplu lucru pe care îl puteți face pentru a elimina durerea în cazul traumatismelor.

 

Ulei de măsline şi oţet de mere

 

Aveţi nevoie de: o lingură de oțet de mere, o lingură ulei de măsline. Se amestecă bine ingredientele și se aplică amestecul pe zona din față și din spate a genunchiului. Lăsaţi să acționeze timp de o jumătate de oră, iar apoi spălaţi genunchii cu apă curată.

Băi fierbinți cu oțet de mere

 

Aveţi nevoie de : Două cești de oțet de mere. Adăugați cele două cești de oțet de mere într-o cadă umplută cu apă fierbinte și amestecaţi. Introduceți picioarele în apa fierbinte, până deasupra genunchilor, timp de aproximativ o jumătate de oră. Faceți acest lucru o dată pe zi, timp de mai multe zile.

 

IATĂ CUM SĂ ÎNVINGI OBOSEALA CU LEACURILE BUNICII

 

Ardei iute cu ulei de măsline

Capsaicina, substanţa ce se găsește în compoziția ardeiului iute, creează senzația de căldură în zona pe care este aplicată, alinând durerea și reducând inflamația. Aveţi nevoie de: două linguri de ardei iute, bine pisat, o cană şi jumătate ulei de măsline. Se amestecă cele două ingrediente până când se obţine o pastă, care se aplică pe zona genunchiului dureros. Lăsaţi să acţioneze, apoi clătiţi. Faceți acest lucru de două ori pe zi, timp de o săptămână, pentru a elimina durerea de genunchi resimţită atunci când mergeți.

Ulei de ghimbir

 

Se prepară la fel ca uleiul de ardei iute. Se aplică direct pe zonele afectate cu ajutorul degetelor. Lăsați să acționeze timp de aproximativ o jumătate de oră, apoi clătiți. Faceți acest lucru în fiecare zi pentru a calma durerea.

 

Lămâi

 

Acidul citric din lămâi dizolvă cristalele de acid uric care sunt principalul motiv al apariției artritei.

Prin urmare, folosirea acestui fruct poate fi un excelent tratament natural pentru durerile de genunchi cauzate de artrită.

 

Aveţi nevoie de: o lămaie, o jumătate cană ulei de susan, o bucată de tifon pentru bandaj.

 

Tăiați lămâia în bucăți mici şi puneți-le într-o bucată de tifon. Legați-l și înmuiați-l în ulei de susan timp de zece minute. Aplicaţi pe zona afectată și lăsați să acționeze timp de aproximativ zece minute. Faceți acest lucru de două ori pe zi, pentru a elimina durerea.

 

Tratament alternative de uz intern

 

Oțet de mere cu apă rece

 

Oţetul de mere este capabil să dizolve depunerile de la nivelul articulațiilor genunchiului și să le lubrifieze, îmbunătățind astfel mobilitatea. Aveţi nevoie de: două linguri de oţet de mere, o cană de apă. Se amestecă bine. Beți această soluție o dată pe zi. În loc de oţet se poate folosi suc de lămâie.

 

Lapte vegetal cu turmeric

 

Prin compusul său activ – curcumina, tumericul este un analgezic natural foarte eficient. Aveţi nevoie de: o lingură de turmeric, un pahar cu lapte din migdale, caju sau nuci, miere.Se adaugă turmeric în lapte, se fierbe timp de două, trei minute, se lasă la răcit şi se adaugă miere, după gust. Se consumă o dată pe zi pentru a elimina durerile resimțite în interiorul genunchiului.

 

Turmeric şi ghimbir

 

Aveţi nevoie de: două linguri de ghimbir tocat, două linguri de turmeric, două căni de apă, miere. Adăugaţi ghimbirul şi turmericul în apă și fierbeţi la foc mediu timp de cinci minute. Lăsați la răcit şi strecuraţi, adăugaţi miere, după gust. Beți imediat. Se consumă de două ori pe zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *