Cursul valutar al zilei de 24 ianuarie. Cât a ajuns să coste un euro

Moneda naţională se apreciază, la început de săptămână, atât în raport cu euro, cât şi cu dolarul american, după cum arată cursul BNR.

Cât costă astăzi un euro. Curs valutar 24 ianuarie 2023

Cursul pentru euro anunţat de Banca Naţională a României (BNR) astăzi este de 4,9198 lei, în scădere faţă de vineri, când ajunsese la 4,9255 lei.

Astfel, euro este în scădere luni cu 0,0057 lei, iar moneda naţională a înregistrat o creştere.

Dolarul american a scăzut luni la 4,5132 lei de la 4,5451 lei, valoare înregistrată vineri, ceea ce înseamnă o scădere de 0,0319 lei.

Euro a atins luni maximul ultimelor nouă luni în raport cu dolarul, în condițiile în care comentariile privind ratele dobânzilor în Europa au contrastat cu evaluările pieței pentru o Rezerva Federală cu politici mai puțin agresive.

Evoluția a fost ajutată de Klaas Knot, membru al consiliului guvernatorilor Băncii Centrale Europene (BCE), care a declarat că ratele dobânzilor vor crește cu 50 de puncte de bază atât în februarie cât și în martie și vor continua să urce în lunile următoare.

Un sondaj Reuters realizat în rândul analiștilor a anticipat, de asemenea, o majorare de 50 de puncte de bază în martie și un maxim de 3,25%.

“Statele Unite și-au pierdut poziția de lider al creșterii la nivel mondial, dacă e să dăm crezare celor mai recente sondaje PMI”, a declarat Ray Attrill, șeful departamentului de strategie FX de la NAB.

“Între timp, prețul gazelor a scăzut cu 60% de la începutul lunii decembrie, reducând puternic șocul negativ care apasă asupra zonei euro“, potrivit Reuters.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *