Vreme extremă în România! Se anunță temperaturi de -10 grade

Meteorologii au actualizat prognoza meteo pentru zilele care urmează: se annunță ninsori puternice și temperaturi de până la -10 grad eîn România. Deși până la momentul actual vremea a fost extrem de caldă, înregistrându-se în unele zile și temperaturi de peste 20 de grade, iată că iarna își intră în drepturi în sfârșit.

Cum se schimbă vremea în România

Circulația atmosferică la nivel european se va schimba radical în zilele următoare. Câmpul de presiune scăzută din zona centrală a continentului va fi înlocuit de o dorsală anticiclonică, ce va uni Anticiclonul Azorelor cu Anticiclonul Est-European.

Vremea se răcește puternic față de perioada precedentă și în mai mutle zone din țară își vor face apariția ninsorile abundente. Temperaturile scad considerabil, mai ales la munte. Cel mai frig va fi în partea de est a României.

Răcirea va fi resimțită mai puternic în estul țării, unde începând de marți maximele se vor încadra între -2 și 5 grade, valori cu până la 18 grade mai coborâte decât cele înregistrate săptămâna trecută.

De asemenea, nopțile vor deveni mult mai reci, cu temperaturi negative aproape în toată țara. În unele dimineți, minimele vor scădea sub -5 grade în zonele de vale și vor atinge -10 grade în depresiunile intramontane din estul Transilvaniei și vestul Moldovei.

În a doua jumătate a săptămânii vor apărea ninsori și vremea va fi rece până la finalul lunii ianuarie. Cu toate acestea, în mai multe zone din țară temperaturile vor continua să fie peste media acestei perioade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *