Cutremur în a doua zi de Crăciun! Cât de puternic a fost seismul

România a fost zguduită de multe ori până acum, mai ales de la începutul acestui an. Au fost înregistrate multe seisme dar, din fericire, niciunul nu a provocat pagube mari, însă fiecare are un efect negativ. Un alt cutremur a avut loc la noi în țară, care s-a resimțit în mai multe zone ale țării.

Cutremur în a doua zi de Crăciun

În cea de-a doua zi de Crăciun, în România, a avut un loc un cutremur. Potrivit Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), seismul s-a produs în această dimineață, la 09:47 (ora locală a României), în Vrancea, în zona Buzăului.

Conform specialiștilor, seismul a fost unul dintre cele slabe, înregistrând o magnitudine de 3,6 pe scara Richter. Cutremurul a fost resimțit în următoarele orașe: 72km E de Brașov, 76km NE de Ploiești, 118km S de Bacău, 118km V de Brăila, 120km V de Galați, 127km N de București, 150km NE de Pitești, 186km E de Sibiu, 192km N de Ruse, 199km

Cutremurul a fost unul ușor și nu a provocat probleme. Totuși, specialiștii spun că numărul mare de seisme din ultima vreme este îngrijorător.

 

Ce facem în caz de cutremur

În timpul unui cutremur, cel mai important este să ne păstrăm calmul. Trebuie să fim liniștiți și să îi îndemnăm și pe cei din jur să fie la fel. Dacă ne aflăm afară, trebuie să rămânem acolo, iar dacă ne aflăm înăuntru, ar fi bine să nu ne apropiem de ferestre, de piesele de mobilier și să deschidem ușa pentru a nu se bloca.

 

Dacă ne aflăm în mașină, ar trebui să plecăm din zona cu clădiri, să alegem un loc deschis și să stăm departe de linii de electricitate, de poduri. În mijloacele de transport în comun, ar fi bine să nu ne aglomerăm la ieșire și să avem răbdare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *