Fructul care reglează tensiunea arterială, ajută digestia și ține la distanță osteoporoza – Iată cel mai bun mod de a-l introduce în alimentație!

Smochinele sunt un adevărat deliciu și o sursă puternică de sănătate. Pe lângă faptul că sunt gustoase, smochinele ajută la reglarea tensiunii arteriale, îmbunătățesc digestia și țin la distanță osteoporoza.

 

Smochinele conţin vitamina A, vitamina B1, vitamina B2, calciu, fier, fosfor, mangan, sodiu, potasiu şi clor. Acestea conţin beta-caroten, flavonoide şi o enzimă numită ficină, care ajută la digestie.

 

Smochinele mai conțin o cantitate importantă de antioxidanți care ajută la stoparea acțiunii radicalilor liberi, prevenind îmbătrânirea prematură și diferite tipuri de boli.

 

Reduce nivelul de zahăr din sânge

Consumul de smochine reduce nivelul de zahăr din sânge. În plus, smochinele ajută la reducerea necesarului de insulină, tocmai de aceea sunt recomandate persoanelor care suferă de diabet.

 

Reglează tensiunea arterială

Smochinele nu conțin sodiu, în schimb sunt o sursă importantă de potasiu, de aceea scad tensiunea arterială. Potrivit Dietary Approaches to Stop Hypertension (DASH), hipertensivii care au o dietă săracă în sodiu și bogată în potasiu își scad tensiunea arterială.

Controlul greutății corporale

Pentru cei care doresc să slăbească sau să-și mențină greutatea sub control, smochinele sunt un bun ajutor datorită conținutului de fibre. Au totuși un conținut caloric mare, de aceea cel mai bine se consumă dimineața sau ca gustare de la ora 10, în cantitate redusă. Satisfac pofta de dulce.

 

Reţineţi că smochinele proaspete sunt de preferat în detrimentul celor uscate, deoarece au mai puţine calorii.

 

Îmbunătățirea digestiei

Smochinele sunt o bună sursă de fibre alimentare și ajută la îmbunătățirea digestiei și previn constipația.

 

Prevenirea cancerului

Un studiu care a implicat mai mult de 50.000 de femei la menopauză a scos la iveală că cele care au mâncat o cantitate crescută de alimente bogate în fibre, precum smochinele, și-au redus cu 34% riscul de cancer. În plus, aceste fructe conțin un nivel crescut de antioxidanți care ajută la prevenirea cancerului.

 

Oase mai puternice

Smochinele sunt o sursă importantă de calciu. În plus, potasiul pe care îl conțin nu ajută doar la reglarea tensiunii arteriale ci împiedică și eliminarea calciului, ținând la distanță osteoporoza.

Protejează vederea

Smochinele conțin vitamina A care are un rol important în îmbunătățirea vederii și prevenirea afecțiunilor oculare ca degenerescența maculară.

 

Îţi recomand să pregăteşti şi să consumi smochinele astfel:

Alege în jur de 30 de smochine de bună calitate. Pune-le într-un borcan, apoi toarnă peste ele ulei de măsline sau ulei de avocado, cât să le acopere.

 

Sigilează borcanul şi ţine smochinele la macerat timp de 40 de zile, timp în care fructele se vor satura cu ulei.

 

După această perioadă de timp, poţi începe să mănânci câte o smochină înainte de fiecare masă.

 

Smochinele proaspete, uscate sau în sos de ulei de măsline sunt nu numai o delicatesă, ci şi un remediu natural deosebit de puternic!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *