GONARTROZA (durerea de genunchi): tratamente şi aplicaţii cu efecte incredibile, care merită încercate!

Gonartroza se caracterizează prin deteriorarea cartilajelor articulației genunchiului şi creşterea activităţii osului subcondral. Aceasta presupune localizarea reumatismului degenerativ la articulaţia genunchiului.

 

Este una dintre cele mai frecvente forme de reumatism degenerativ şi apare, de regulă, pe fondul intoxicării şi al îmbătrânirii premature a organismului.

Din fericire, bolile degenerative sunt printre cele care răspund cel mai bine la tratamentul naturist. Cu o condiţie: terapia naturală să fie urmată cu consecvenţă.

 

Tratamentele naturale pot stopa procesele degenerative la nivel articular, iar dacă gonartroza nu este foarte avansată, sunt posibile ameliorări chiar incredibile ale acestei afecţiuni.

Cura cu turmeric (Curcuma longa)

Studiile de medicină experimentală făcute la Universitatea din Arizona au arătat un efect terapeutic extraordinar al acestei plante în cazul afecţiunilor articulare degenerative.

 

Acest efect se datorează curcuminoidelor – o categorie de principii active din turmeric – care au efecte antiinflamatoare articulare puternice, reducând durerea, tumefacția şi redând parţial mobilitatea articulară.

Se ia câte 1 gram de pulbere de turmeric, de 4 ori pe zi, în cure de 60 de zile. Înainte de folosirea turmericului, se consultă cu atenţie contraindicaţiile acestuia.

 

Unguent cu hrean

În 50 de grame de unt topit la 40 de grade, se adaugă 7 linguri de hrean ras fin. Se amestecă până ce se omogenizează, apoi se lasă la rece şi pentru macerat timp de o zi.

Se reîncălzeşte şi se strecoară. Se pune într-un recipient, păstrându-se la răcoare. Cu acest unguent se unge zona dureroasă de 2 ori pe zi, timp îndelungat.

 

Cataplasmă de usturoi

Se curăță 1 căţel de usturoi, se dă pe răzătoarea fină, se împachetează într-o cârpă (prosop) umedă şi se aplică pe genunchiul dureros. Se lasă să acţioneze timp de 20 de minute. Are efect garantat în calmarea durerilor.

Cataplasmă cu galbene (Calendula officinalis)

Pulberea din flori de gălbenele se amestecă bine cu apă călduţă, până se formează o pastă. Se pune pe o bucată de pânză care se înfăşoară în jurul genunchiului, iar deasupra se aplică un material gros, de lână. Se aplică vreme de 7-14 zile, în timpul puseelor de gonartroză, pentru reducerea simptomelor neplăcute.

 

Cataplasmă cu tătăneasă (Symphytum officinalis)

Se prepară din rădăcinile acestei plante (pulbere), după aceeaşi metodă ca la gălbenele. Se fac tratamente de 60 de zile, timp în care măcar o dată la 2 zile se face câte o aplicaţie, cu o durată de 4 ore.

Are un efect incredibil: sub acţiunea principiilor active din tătăneasă, ţesuturile cartilaginoase din articulaţie, distruse de procesele degenerative, se refac treptat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *