TIRAMISU – un desert delicios, ușor și rapid de preparat, care place tuturor!

TIRAMISU este un desert italian tradițional, compus din straturi de pișcoturi îmbibate cu cafea, cremă de mascarpone și cacao.

 

Este un desert ușor și delicios, perfect pentru a încheia orice masă.

Ingrediente:

– 250g mascarpone,

– 4 ouă,

– 100g zahăr,

– 500ml cafea tare,

– 1 pachet de piscoturi,

– esenţă de rom sau lichior,

– cacao pudră, pentru presărat deasupra.

 

Mod de preparare:

1. Pregătirea cremei

– Într-un vas se mixează gălbenuşurille cu zahărul.

– Între timp albuşurile se bat spumă şi se încorporează cu mascarpone şi amestecul de gălbenuşuri cu zahăr.

 

– Se amestecă până se obţine o cremă omogenă, densă şi uşor subţire.

– Pentru un altfel de gust, în crema de mascarpone puteţi adăuga şi frişcă lichidă (aproximativ 250 ml).

 

2. Prepararea siropului

– Siropul va fi necesar la însiroparea pişcoturilor, pentru a le înmuia. Se prepară din apă, cafea, zahăr şi la final se adaugă esenţă de rom sau lichior.

– Se lasă la rece. Însiroparea pişcoturilor începe în momentul în care siropul este suficient de rece.

 

3. Ansamblarea

– Desertul se va monta într-o tavă, astfel: pe fundul acesteia se va întinde un strat subţire de cremă.

– Peste acest strat de cremă se vor aşeza pe rând pişcoturile însiropate în cafea.

– După ce s-a completat un rând, se pudrează pişcoturile cu cacao şi apoi se adaugă un alt strat de cremă.

– Va veni cel de-al doilea rând de pişcoturi, peste care se va pudra cacao şi apoi se adaugă crema rămasă. Peste stratul final de cremă se pudrează iar cu cacao.

 

Se păstreaza la rece pentru cel puţin 2-3 ore, ceea ce face ca desertul să fie mult mai delicios.

 

Savurați cu plăcere! Poftă bună alături de cei dragi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *