Iată beneficiile consumului de ceai de păpădie

Păpădia este o plantă cu frunze lungi și crestate și cu flori galbene. Este extrem de răspândită pe tot teritoriul țării noastre și se dezvoltă în zonele însorite.

 

Este o plantă medicinală foarte apreciată pentru beneficiile eu și pentru proprietățile terapeutice. Este un remediu natural pentru foarte multe afecțiuni.

Deși ceaiul de păpădia are un gust amar, odată ce ajunge în organism ajută la eliminarea toxinelor și al excesului de apă, îmbunătățind și funcțiile rinichilor și ficatului. De asemenea, combate și gastrita, constipația și elimină efectele balonării sau unei toxiinfecții alimentare.

 

Păpădie pentru ten

 

Ceaiul de păpădie este un aliat bun împotriva acneei, petelor la nivelul pielii, pistruilor și vindecă și numeroase alte afecțiuni ale pielii. Este o plantă puternic depurativă, astfel putând ajuta organismul să scape de toxine. Consumul regulat de ceai de păpădie purifică sângele și stimulează ficatul iar pielea va fi supusă unui efect de întinerire.

Păpădie pentru păr

 

Aplicate sub forma unei măști pentru păr, păpădiile vor avea un efect benefic asupra scalpului și asupra sănătății părului. Va oferi strălucire părului, va hrăni firele uscate și va promova și creșterea părului.

 

De asemenea, ar putea beneficia de ele și persoanele care au mătreață. Masca se va aplica după spălarea părului și se va lăsa să acționeze 5-10 minute după care părul se va limpezi din nou.

Păpădie pentru stomac

 

Ceaiul din rădăcină de păpădie poate avea multe efecte pozitive la nivelul stomacului și al digestiei.

Majoritatea celor care consumă acest ceai raportează un apetit ușor mărit, calmarea stomacului și eliminarea constipației. Acest ceai îmbunătățește digestia, simptomele de balonare excesivă, crampele abdominale, diareea și hemoroizii.

 

Rădăcină de păpădie pentru ficat

 

Ceaiul din rădăcină de păpădie stimulează producerea bilei care ajută enzimele corpului să descompună grăsimile în acizi grași și să filtreze și detoxifieze sângele. Vitaminele și mineralele din păpădie ajută ficatul în metabolizarea aminoacizilor, grăsimilor și colesterolului și asigură că organul este într-o stare bună de funcționare.

Păpădie pentru infecții urinare

 

Este un puternic diuretic, promovează urinarea și ajută la curățarea tractului. Este antibacterian și dezinfectant, astfel previne dezvoltarea bacteriilor care cauzează infecția. De asemenea promovează și detoxifierea ficatului și a rinichilor, ajutând împotriva infecției și conține numeroși antioxidanți și nutrienți, prezintă și proprietăți antiinflamatoare.

 

În cazul unei infecții urinare, este crucial să ne tratăm până infecția dispare complet. Împreună cu consumul de cantități generoase de lichide, ceaiul de păpădie este aliatul nostru puternic.

 

Precauții, contraindicații

 

Ceaiul de păpădie nu se recomandă persoanelor care au ulcer la stomac, celor care iau tablete antiacide sau medicamente pentru subțierea sângelui, medicamente pentru diabet.

 

Există posibilitatea unor eventuale alergii, astfel se recomandă precauție în perioada primelor administrări.

Femeile însărcinate și cele care alăptează trebuie să consulte medicul înainte de a începe să consume acest ceai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *