Varza roșie luptă împotriva cancerului de sân, col uterin sau colon – Iată cum trebuie să o consumați

Varza roșie conține mult mai multe vitamine decât cea verde-alburie. Punctul forte al acestei legume este bogăția de pigmenți care-i dau culoarea purpurie-violacee și care au un efect de stimulare a aimunității, antotumoral și antioxidant extrem de puternic.

 

Pentru a profita la maxim de efectele sale terapeutice, se recomandă consumul în stare crudă, sub formă de salată sau suc și în stare murată.

Conform studiilor statistice realizate recent, populațiile care consumă multă varză murată, au o rată mult mai redusă de anumite forme de cancer. Așadar, o parte din vitamine și o parte din antioxidanți din varză se păstrează într-un procent semnificativ în urma murării.

 

Varza roșie este un adevărat medicament imunostimulator deoarece este mult mai bogată în vitamina C decât portocalele și are mult mai multe substanțe cu efect antioxidant.

 

Varza roșie poate preveni infecțiile recidivante bronșice, pulmonare și urinare, răcelile sau poate trata infecțiile deja instalate. Datorită pigmenților conținuți, replicarea virusurilor gripali, a celor care produc herpesul și hepatită este blocată.

Varza roșie murată restabilește flora tubului digestiv și contracarează efectul imunosupresor a antibioticelor de sinteză.

 

În plus, ajută inima și întregul sistem cardiovascular să facă față febrei, dezvoltând acțiunea sistemului imunitar.

 

Este recomandată ca adjuvant împotriva diferitelor tipuri de cancer: uterin, intestinal, de piele, de sân, gastric.

Potrivit studiilor, o cură cu suc proaspăt de varză roșie, din care se bea câte 1 L pe zi, contribuie la stoparea și chiar la intrarea în remisie a diferitelor forme de cancer care afectează stomacul sau cavitatea bucală.

 

Acțiunea antitumorală se datorează atât pigmenților cât și sulfoafanilor din varza roșie.

În plus de asta, varza roșie conține și glutamină, o substanță care stimulează refacerea, creșterea și dezvoltarea normală a celulelor.

 

Această substanță inhibă dezvoltarea polipilor intestinali și a tumorilor maligne, provocând astfel remisia acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *