Macerat de Țelină, Hrean și Lămâie pentru curățarea FICATULUI

Acest macerat de țelină, hrean și lămâie acționează ca un detoxifiant și tonic natural pentru organism.

 

Este ideal să facem o cură cu acest preparat în urma consumului de alimente grase, când ficatul nostru este încărcat și avem nevoie de o purificare.

Semnele unui ficat obosit

Un prim semn al ficatului obosit sau încărcat de toxine este starea de moleșeală, somnolență și apatie. Pot să apară de asemenea dureri de cap, iritabilitate și nervozitate.

 

Inclusiv tulburările digestive, precum indigestia, constipația, balonarea și gazele, pot fi simptome ale unui ficat suprasolicitat.

hepatice duc, aproape întotdeauna și la probleme ale pielii. Pot să apară coșuri și acnee. Prin detoxifierea ficatului se va obține garantat și o curățare a pielii. Și implicit o creștere notabilă a nivelului de energie.

 

Întregul organism se va simți mai bine dacă ficatul nostru începe să funcționeze la parametri normali.

Macerat de țelină, hrean și miere pentru ficat

Ingrediente:

– 1 kg de țelină cu tot cu frunze,

– 200 g de hrean proaspăt,

– 3 lămâi,

– 150 g de miere,

– 50 ml de coniac natural.

 

Mod de preparare

Este ideal să folosiți țelină cu tot cu frunze. Trebuie să știți că frunzele de țelină au efecte stimulante excelente asupra sistemului nervos!

Așadar, spălați și tocați mărunt frunzele și tulpinile de țelină. Rădăcina curățați-o și dați-o pe răzătoarea mică sau prin mașina de tocat. Se poate folosi la fel de bine și un robot de bucătărie cu lama S pentru mărunțirea legumelor.

 

Procedați la fel cu rădăcina de hrean.

Puneți legumele mărunțite într-un borcan de sticlă încăpător. Adăugați sucul proaspăt stors de la lămâi și amestecați. Incorporați și mierea și omogenizați. La final se pune coniacul și se amestecă bine. Închideți borcanul ermetic și lăsați legumele la macerat vreme de 3 zile.

 

Mod de administrare

Se consumă câte 1 lingură, de 3 ori pe zi, preferabil după masă. Păstrați preparatul la rece, în frigider.

Pentru ca această cură să aibă și mai mult succes, renunțați câteva zile la carne și alte produse de origine animală. Puteți consuma în schimb pește, fructe de mare, legume proaspete, fructe, cereale și verdețuri.

 

Evitați, pe cât posibil, să mâncați prăjeli, afumături, grăsimi și produse procesate sau conserve. Limitați consumul de alcool și cafea, care îngreunează funcția ficatului.

 

Acest macerat de țelină, hrean și suc de lămâie va ajuta și la scăderea în greutate dacă se țin cont de recomandările dietetice. La fel de important este să faceți mișcare fizică zilnică sau chiar să aveți un program de exerciții fizice.

 

Fitoterapeutul Ovidiu Bojor apreciază că rădăcina de hrean este benefică în probleme cardiovasculare, precum hipertensiune arterială, angină pectorală sau cardiopatie ischemică dureroasă. Are efecte decongestionante asupra plămânilor și ajută, de asemenea, în bronșită, răceală, gripă și pneumonie.

 

Țelina la rândul ei este folositoare în tuse. Dar mai cu seamă întinerește și revigorează organismul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *