Mănâncă un Ardei iute pe zi. Află care sunt beneficiile!

Ardeiul iute este una dintre plantele cu cele mai multe beneficii de sănătate. Consumul lui previne boli cardiovasculare, ameliorează reumatismul, combate cancerul, stimulează pancreasul şi ajută la funcţionarea plămânilor.

Oamenii de știință afirmă că oamenii care consumă în mod regulat alimente picante sunt atât mai longevive, cât și mai puțin predispuși la afecțiuni și boli grave precum cancerul, bolile de inima și bolile respiratorii.

Potrivit unui studiu realizat de cercetători din întreagă lume și publicat in British Medical Journal, există o conexiune între consumul de alimente picante și speranța de viață.

Din obiceiurile a aproximativ 500.000 de oameni din China cu vârste între 30 și 79 ani, cercetătorii au arătat că oamenii care au mâncat aproape zilnic alimente picante și iuți au trăit mai mult și au picat pradă mult mai rar bolilor grave sau fatale.

Totodată, se spune că ardeiul iute te face mai fericit, datorită conţinutului de capsaicină, care stimulează creierul. Este eliberată mai multă endorfină, cunoscută şi sub numele de hormonul fericirii. Aşadar, vei resimţi o stare de bine, în loc de stres şi agitaţie.

Această substanţă are şi efect de reducere a colesterolului rău din sânge. De aceea, previne apariţia hipertensiunii şi scade riscul producerii de accidente vasculare.

Mai mult, capsaicina conţinută de ardeiul iute este şi un puternic imunostimulator. Astfel, dacă mânânci chiar şi numai o jumătate de ardei iute pe zi, vei fi protejat împotriva gripelor şi a răcelilor care fac ravagii în sezonul rece.

Inhibă cancerul. Asociația Americană pentru Cancer Research a declarat că: capsaicina are puterea de a ucide leucemia și celulele canceroase. La fel ca turmericul, un condiment folosit pentru a face curry, ardeiul iute poate inhiba creșterea tumorilor și cancerul.

Mai multe studii au arătat că ardeiul iute ajută şi la eradicarea bacteriei Helicobacter Pylori, responsabilă pentru apariţia ulcerului gastric .

Ardeiul iute roşu are un conţinut ridicat de betacaroten sau provitamina A. Două linguriţe de ardei iute pisat furnizează 47% din valoarea zilnică de vitamina A, cu rol important în lupta antiinfecţie şi esenţială pentru sănătatea ţesuturilor epiteliale, inclusiv membranele mucoase care acoperă pasajele nazale, plămânii, tractul intestinal şi cel urinar.

Ardeiul iute este benefic atât pentru stomac cât şi pentru tractul intestinal, întrucât stimulează mişcarea peristalică a intestinului, ajută la eliminarea fecalelor şi contribuie la reconstrucţia ţesutului din stomac, facilitând vindecarea leziunilor stomacale şi ulcerelor intestinale.

Acest condiment este renumit şi pentru arderea grăsimilor din organism, dar şi pentru faptul că accelerează metabolismul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *