Mănânci gogonele murate? Iată ce beneficii au!

Consumate verzi, tomatele proaspete sunt toxice pentru organism, deoarece contin o substanta care afecteaza ficatul si sistemul nostru nervos.

In schimb, atunci cand sunt murate, o adevarata alchimie se petrece cu gogonelele, substantele toxice fiind inactivate, iar cele cu valoare terapeutica fiind potentate.

Studiile facute in ultimii ani au aratat ca exista principii active cu un potential fantastic de vindecare in coaja si pulpa gogonelelor, substante fara echivalent in lumea plantelor medicinale sau a medicamentelor.

Beneficiile gogonelelor murate
1. Incetinesc procesul de imbatranire
Gogonelele murate contin antioxidanti puternici care lupta impotriva radicalilor liberi si incetinesc procesul de imbatranire.

De asemenea, datorita faptului ca sunt bagate in borcan cu alte ingrediente (coriandru, telina, boabe de mustar, patrunjel, funze de dafin etc.), gogonelele murate sunt surse importante de vitamine si minerale.

Printre acestea enumeram doar vitaminele C, K, acid folic, calciu, fier si potasiu. Crește și cantitatea de vitamina A, pentru vedere și sănătatea pielii.

2. Previn tulburarile digestive
Gogonelele murate contin probiotice care protejeaza interiorul stomacului si al intestinelor, prevenind astfel aparitia tulburarilor digestive. Pentru a beneficia de aceasta proprietate, gogonelele trebuie murate in saramura, nu in otet.

3. Reduc glicemia
Gogonelele murate contribuie la reducerea nivelului glicemiei si imbunatateste hemoglobina in cazul pacientilor cu diabet.

4. Ataca virusii hepatici
Un studiu german a demonstrat ca in gogonele sunt secretate substante (numite alcaloizi) care impiedica replicarea virusilor hepatici, blocand in special proliferarea virusului hepatic C.

Gogonelele sunt atat de active terapeutic incat, in combinatie cu frunzele de vasc, sunt administrate cu succes persoanelor care nu au raspuns la cele mai avansate tratamente pe baza de interferon.

5. Lupta cu boala canceroasa
O cercetare facuta in Coreea de Sud a aratat ca gogonelele contin citostatice naturale, care determina autodistrugerea anumitor formatiuni tumorale. Cele mai receptive la acest tratament s-au dovedit a fi cancerele pulmonare, precum si cancerul de col uterin.

 

6. Sustin efortul fizic prelungit
Gogonelele cresc rezistenta la miscare fizica prelungita, dar ajuta si la cresterea masei musculare, fiind mult mai sanatoase si eficiente pe termen lung decat steroizii (substante hormonale toxice) folositi de amatorii de culturism.

 

Gogonelele sunt utile si pentru copiii sau adolescentii cu o dezvoltare fizica intarziata, cu o constitutie firava.

 

Efecte secundare

Este recomandat sa consumam gogonele murate cu precautie. Continutul ridicat de sare ii pune sub risc pe cei care sufera de hipertensiune arteriala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *