Uleiul esențial de Cimbru ucide pana la 97% din celulele canceroase!

Studiile au aratat ca uleiul esențial de cimbru ucide celulele cancerului pulmonar, cancerului ovarian şi cancerului de san.

Uleiul esențial de Cimbru (Thymus vulgaris) conține 20-54% timol. Timolul aparține unei clase naturale de compuși cunoscuți ca “biocide“. Biocidele sunt substanțe care pot distruge organisme dăunătoare.

Când uleiul de cimbru este utilizat alături de alte produse biocide, precum carvacrol, aceasta va conduce la creşterea atributelor antimicrobiene.

Cimbrul este nativ din zona Mediteraneana și a fost inițial folosit în Grecia. Grecii mai folosesc si azi la gătit cimbru amestecat cu ulei de măsline.

S-a descoperit ca uleiul de cimbru ucide pana la 97% din celulele canceroase pulmonare.

 

 

Cercetarile recente au aratat ca daca se amestecă cimbru și ulei de măsline, acest amestec va spori disponibilitatea hidroxitirozolului, cel mai puternic compus anticancer din uleiul de măsline.

Acesta ar putea fi motivul pentru care grecii au aproximativ jumatate din rata de cancer, comparativ cu SUA și restul Europei.

Uleiul esential de cimbru a fost de asemenea folosit în medicina ayurvedică și medicina tradițională datorită antioxidantului puternic pe care îl conţine, cât şi proprietăţilor antibacteriene şi antifungice (de eliminare a candidei).

 

 

De asemenea, cercetatorii de la Universitatea Celal Bayar din Turcia au efectuat un studiu pentru a afla ce efect ar putea avea cimbrișorul (Thymus serpyllum) asupra celulelor cancerului de san.

Ei au raportat in revista „Nutrition and Cancer” cum cimbrișorul (Thymus serpyllum) a cauzat moartea celulelor de cancer de san. Autorii studiului au concluzionat ca cimbrul “poate fi un candidat promițător în dezvoltarea de noi medicamente terapeutice pentru tratamentul cancerului de san.”

 

 

Mod de administrare:

– intern: se ia de regulă 1-3 picături (în funcţie de caz) de 3 ori pe zi, amestecate cu puţină miere, pe stomacul gol, cu 15 minute înainte de masă. Uleiurile volatile nu se administrează intern diluate în apă sau în ceai.

– extern: masaj, frictiuni (2 – 3 picaturi la 10 ml ulei de baza), inhalatii, aromaterapie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *