Mestecaţi 1-2 frunze de leustean, înainte şi după masă: efectele sunt puternice şi imediate!

Leuşteanul poate fi considerat un medicament redutabil, fiind bogat în clorofilă şi alte principii active care au o uimitoare capacitate de a absorbi toxinele din organism. Este un excelent remediu pentru prevenirea bolilor, atunci când este consumat sistematic, putând deveni, la nevoie, şi o soluţie efi­cientă în unele afecţiuni digestive.

Leuşteanul este bogat în quercetină, unul dintre cele mai active flavonoide prezente în regnul vegetal, ce are o puternică acţiune anti-oxidantă, modulatoare a sistemului imunitar, anti-inflamatoare, anti-aterogenetică și proprietăţi anti-cancerigene. De asemenea, quercetina îmbunătăţește activitatea multor enzime din trupul nostru.

 

Cumarina (compus chimic cu gust amar) prezentă în frunzele de leuştean are efecte pozitive în caz de hipertensiune, septicemie, osteoporoză, astm, favorizează reducerea tumorilor şi a inflamațiilor.

 

Frunzele de leuştean sunt un excelent tonic digestiv

Mestecaţi 1-2 frunze proaspete de leuştean, înainte şi după masă. Efectele sunt puternice şi imediate:

 

– Cresc secreţia de sucuri digestive, alungă inapetenţa şi pune în mişcare tubul digestiv;

– Au efecte antiinflamatoare asupra tubului digestiv;

 

– Favorizează peristaltismul gastric şi eliberarea bilei din colecist;

 

– Sunt un adjuvant util în cazul colecistitei şi al pancreatitei;

 

– Se recomandă contra dispepsiei, gastritei hipo- şi hiper-acide, dischineziei biliare (fiere leneşă);

 

– Au efecte tonice nervoase şi psihice, fiind eficiente şi în cazul anorexiei psihice;

– Durerile de cap sunt ameliorate și este diminuată senzaţia de vomă indusă de acestea;

 

– Dilată vasele de sânge, ajutând la îmbunătăţirea irigării cu sânge a extremităţilor trupului (mâini, labele picioarelor, urechi);

 

– Se consumă cu un sfert de oră înainte de masă (1-2 frunze proaspete de leuştean se mestecă îndelung), în cazul lipsei poftei de mâncare, a senzaţiei de greaţă persistentă;

 

Consumate în cantităţi mai mari (5-10 frunze odată), frunzele de leuştean au efect opus, diminuând pofta de mâncare şi constituind un tratament util împotriva apetitului alimentar excesiv.

 

Elimină produşii reziduali din organism

– Consumat în cantităţi de minimum 20 de grame pe zi, leuşteanul proaspăt (tăiat mărunt, adăugat la ciorbe şi supe calde, după preparea termică, şi în salatele de legume) are efect diuretic, antispastic.

 

Aceasta îl recomandă în retenţiile de urină care apar post-operator, după cistitele acute, după administrarea medicamentelor ce inhibă diureza sau în unele afecţiuni tumorale.

 

Suplimentar, se poate consuma câte 1 lingură de suc de leuştean, din oră în oră, pe parcursul zilei.

 

Frunzele de leuştean stimulează formarea urinei şi eliminarea ei, contribuind la eliminarea masivă a ureei şi a altor produşi reziduali din organism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *