Cătina, ginsengul românesc – miracol pentru sănătate: tratează ulcerul, gastrita, prostata, previne cancerul de stomac și de colon!

Cătina este un arbust fructifer ale cărui beneficii se cunosc încă din antichitate. Se pare că ar fi originară din Asia de Sud, iar chinezii o folosesc de peste 2.000 de ani în medicina tradițională.

Fructele de cătină sunt cele mai bogate în vitamina C naturală, precum și în vitamina E, vitamina A, K, F, P, complexul de vitamine B, proteine, calciu, magneziu, fier, sodiu, potasiu, betacaroten, ulei, celuloză.

Fructele de catina pot fi consumate ca atare, in starea lor naturala, pot fi preparare cu miere sau sucul lor poate fi diluat cu apa. Catina are atatea proprietati incat poate face cat o mie de medicamente la un loc.

 

Cum ne ajută acestea organismul?

Aceste fructe sunt o adevărată bombă de vitamine pentru organismul nostru. Cătina este un excelent imunostimulator, cicatrizant, antiinflamator, anticancerigen, astringent, antibiotic.

 

Pentru a profita la maxim de proprietățile excepționale ale cătinei, cea mai bună modalitate este aceea de a folosi cătină măcinată fin cu o râșniță și apoi ținută sublingual timp de câteva minute, pentru ca substanțele active din plantă să fie astfel asimilate în mod direct în organism.

 

Este indicat să se procedeze în acest mod de trei ori pe zi, consumând câte o linguriță de cătină măcinată de fiecare dată.

Rezultatele unei astfel de cure nu vor întârzia să apară, organismul va fi vitaminizat și revigorat foarte repede, iar sistemul imunitar va fi puternic stimulat, ajutând extraordinar de mult atât la vindecarea unor afecțiuni deja existente, dar și la prevenirea multor boli.

 

Indicații terapeutice:

– Anemie, afecțiuni ale ficatului, ulcer, gastrită, prostata, previne cancerul de stomac și de colon, afecțiuni cardiovasculare, artrită, hipertensiune, depresie, nevroze, spasmofilie, răceală și gripă.

 

I se spune şi ginsengul românesc, dar şi cel mai bun vaccin antigripal. Vă îndemn să consumaţi în sezonul rece câte o lingură de cătină cu miere pe stomacul gol în fiecare dimineaţă.

 

Reţeta – Sirop de cătina cu miere

Ingrediente:

– 1/2 kg cătina;

– 500 gr miere de albine naturala.

 

Mod de preparare:

Curatam bobitele de catina de codite si le spalam in cateva ape, apoi le lasam la scurs.

Punem cătina împreună cu mierea in vasul de la blender. Aveti grija sa schimbati cutitul de metal cu cel de plastic deoarece catina oxideaza foarte usor.

 

Mixam cătina cu mierea pana obtinem o pasta.

 

Dam pasta obtinuta printr-o sita, ca sa separam astfel semintele si cojile si sa obtinem doar siropul. Daca este cazul, la final puteti sa mai strecurati printr-un tifon.

 

Punem in sticle siropul obtinut si lasam la macerat. Pastram siropul la frigider. Se administreaza dimineata pe stomacul gol.

 

Mai degraba medicament decat aliment, siropul de cătina cu miere n-ar trebui sa va lipseasca din casa, mai ales daca aveti copii la varsta gradinitei, ei fiind cei mai predispusi la raceli in sezonul rece.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *