Ministrul Marcel Boloș a făcut anunțul pentru români! Când intră banii pe card

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Euopene, Marcel Boloş a făcut anunțul pe care îl așteptau toți românii. El a dezvăluit care este data la care intră banii pe cardurile de energie. El a mai precizat că plățile vor fi făcute de către Poşta Română pentru că această companie are structuri în mediul rural.

Anunțul ministrului Marcel Boloș pentru românii care primesc bani pe cardul de energie

Plăţile vor fi făcute prin cititoare optice cu care vor fi dotaţi poştaşii, iar banii pentru ajutorul de încălzire vor ajunge la oameni pe 20 februarie.

“Sunt peste 7.200 de cititoare optice pentru care este în curs de încheiere contractul de achiziţie, termenul de livrare este de 20 de zile.

Deci, practic, tot ce înseamnă echipamentele necesare pentru ca această citire a facturilor să aibă loc direct de către poştaşi şi să nu mai avem nevoie ca beneficiarul să meargă la oficiul poştal.

E nedrept să creăm cozi la oficiile poştale. Am gândit în detaliu aceste mecanisme pentru ca oamenii să aibă acces la bani”, a afirmat Marcel Boloş, duminică seara.

În ce priveşte data virării banilor pe cardul de energie, ministrul Marcel Boloș a dezvăluit că data de 20 februarie este termenul-limită.

“Data de 20 februarie este termenul. Aceste cititoare vor fi la dispoziţia oficianţilor poştali.

Vineri am fost la Poşta Română, am stat de vorbă personal inclusiv cu directorii teritoriali pentru a înţelege ce probleme mai sunt pentru ca mecanismul să funcţioneze”, a precizat Boloş, potrivit digi24.ro.

Totodată ministrul a fost întrebat de ce Poșta Română a fost instituția aleasă pentru a livra acești bani atât de așteptați de către români.

“Este singura instituţie, entitate din România care are structuri în mediul rural. Gânditi-vă câţi oameni puteau să rămână fără acest sprijin.

Al doilea lucru foarte important, este singura entitate care prin serviciile de mandat poştal are posibilitatea ca orice factură care se emite de furnizorul de energie să fie plătită.  De la factura de curent, de gaz, lemne de foc, gazul lichefiat. De aceea am ales la Poşta Română să deruleze acest mecanism”, a adăugat Boloş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *