Noul trend care cucereşte lumea. De ce mulţi oameni pun unt în cafea dimineaţa

O ceașcă standard de cafea (237 ml) cu 2 linguri de ulei de cocos și unt nesărat conține:

Calorii: 445;

Carbohidrați: 0 grame;

Grăsime totală: 50 de grame;

Proteine: 0 grame;

Fibre: 0 grame;

Sodiu: 9% din doza zilnică recomandată;

Vitamina A: 20% din doza zilnică recomandată.

 

Deși unele studii au legat grăsimile saturate de o creștere a factorilor de risc pentru boli de inimă, cum ar fi colesterolul LDL ridicat, cercetările sugerează că grăsimile saturate nu duc direct la boli de inimă.

Cu toate acestea, cantitatea de grăsimi saturate din cafeaua cu unt este excesiv de mare pentru o singură porție. Cercetările arată că înlocuirea unora dintre grăsimile saturate din dietă cu grăsimi polinesaturate poate reduce riscul de boli de inimă. Alimentele bogate în grăsimi polinesaturate sunt nucile, semințele și pește precum somonul, macroul, heringul sau tonul.

 

Pe lângă conținutul său ridicat de grăsimi, cafeaua cu unt conține și alți nutrienți importanți, și anume vitamina A. Vitamina A este o vitamină solubilă în grăsimi care este necesară pentru sănătatea pielii, funcția imunitară și sănătatea ochilor.

 

Și pentru că ai aflat de ce mulți oameni pun unt în cafea, află și despre miturile din jurul acestei tendințe. Mulți oameni sunt iubitori ai cafelei cu unt, susținând că oferă energie de durată, stimulează claritatea mentală și sprijină pierderea de grăsime prin suprimarea foamei.

De asemenea, deși nu există dovezi care să sugereze că cafeaua cu unt te poate ajuta să ajungi mai repede la o stare de cetoză, poate furniza combustibil suplimentar sub formă de cetone pentru cei aflați în cetoză.

 

Susținătorii cafelei cu unt afirmă că aceasta suprimă foamea și te ajută să slăbești, ajutându-te să mănânci mai puțin.

 

Cafeaua cu unt conține o cantitate mare de grăsimi, care încetinește digestia și poate crește senzația de sațietate.

Mai exact, uleiul de cocos din cafeaua cu unt este o sursă bogată de MCT, un tip de grăsime care poate promova senzația de sațietate mai mult decât trigliceridele cu lanț lung (LCT) găsite în alte alimente bogate în grăsimi, cum ar fi uleiurile, nucile și carnea.

 

Studiile au raportat, de asemenea, o scădere a senzației de foame și o scădere în greutate mai mare la persoanele care urmează diete cu conținut scăzut de calorii cu adăugarea de MCT, în comparație cu adăugarea de LCT. Cu toate acestea, aceste efecte par să se diminueze în timp.

 

Se crede că cafeaua cu unt oferă energie constantă, de lungă durată, fără o scădere a zahărului din sânge. În teorie, deoarece grăsimea încetinește digestia, cofeina din cafea este absorbită mai lent și oferă energie de durată mai lungă.

 

Deși este posibil ca grăsimea din cafeaua cu unt să încetinească absorbția și să prelungească efectele cofeinei, efectul este probabil nesemnificativ și de neobservat.

 

Cafeaua Sfânta Elena, plantată de Napoleon Bonaparte, căutată în întreaga lume. Şi românii o preferă: „Din 500 kilograme, 180 ajung în București”

 

Mai degrabă, uleiul MCT este probabil responsabil pentru pretinsele efecte de stimulare a energiei pe termen lung ale cafelei cu unt.

 

Aceasta înseamnă că pot fi folosite ca sursă instantanee de energie sau transformate în cetone. Acestea sunt molecule produse de ficat din acizi grași ce pot ajuta la creșterea nivelului de energie pe o perioadă mai lungă.

 

Se spune că cafeaua cu unt crește claritatea mentală și îmbunătățește funcția cognitivă.

 

Dacă urmezi o dietă keto, ficatul transformă MCT-urile în cetone. Aceste cetone sunt o sursă cheie de energie pentru celulele creierului tău.

 

Deși s-a dovedit că utilizarea cetonelor de către creierul tău aduce beneficii pentru boli neurodegenerative precum Alzheimer și Parkinson, nu există dovezi care să sugereze că MCT-urile ca sursă de cetone îmbunătățesc claritatea mentală.

 

degrabă, există dovezi care sugerează că cofeina din cafea este responsabilă pentru presupusa creștere a concentrării mentale și a vigilenței experimentate după consumul de cafea cu unt.

 

Este important să reții că cafeaua cu unt nu este o modalitate echilibrată de a începe ziua.

 

Înlocuirea unui mic dejun hrănitor cu cafea cu unt înlocuiește mulți nutrienți importanți. În plus, consumul băuturii față de un mic dejun tipic adaugă probabil un număr semnificativ de calorii inutile.

 

Având în vedere că toate caloriile din băutură provin din grăsimi, pierzi alți nutrienți sănătoși precum proteinele, fibrele, vitaminele și mineralele.

 

Cantitatea mare de grăsime din cafeaua cu unt poate provoca, de asemenea, disconfort stomacal. Poate duce la probleme gastrointestinale, cum ar fi balonarea și diareea, mai ales dacă nu ești obișnuită să consumi cantități mari de grăsimi.

În plus, cafeaua cu unt conține o cantitate semnificativă de colesterol. Din fericire, colesterolul alimentar nu afectează foarte mult nivelul de colesterol al majorității oamenilor.

 

De ce să adăugi un strop de cacao în cafea. Beneficii uimitoare pentru sănătate

 

Majoritatea românilor consumă cafea dimineaţa, dar puţini ştiu de ce este bine să adaugi cacao în cafea. Cafeaua este una dintre cele mai gustoase și mai ușor de preparat băuturi, cel mai frecvent băută dimineața. O poți pregăti în diferite moduri: cu condimente, sare, piper, zahăr, lapte, smântână, coniac sau cacao, scrie food.obozrevatel.com.

 

Nutriționistul Svetlana Fus a spus pe Instagram de ce trebuie să adăugați cacao în cafea și cum afectează acest lucru gustul și beneficiile băuturii.

 

Elixirul tinereții – rețeta pe care o poți prepara cu ușurință la tine acasă. Înlocuiește cu succes cafeaua și încetinește îmbătrânirea

„Cafea combinată cu cacao este unul dintre cele mai delicioase și interesante cocktail-uri pe care le puteți face cu ușurință acasă sau le puteți încerca în aproape orice cafenea. În plus, cercetătorii au demonstrat beneficiile clare ale unei astfel de băuturi pentru organism”, a spus Fus.

 

Câte linguri se adaugă la o cană pentru o cafea perfectă. Secretul pentru o băutură mult mai aromata şi energizantă

 

Cîte linguri de cafea se pun la o cană și cât trebuie să o fierbi pentru a avea cel mai bun și aromat gust. Iată care este secretul cafelei perfecte. Cafeaua la ibric este una dintre cele mai simple și gustoase, iar dacă vă doriți să aibă un gust desăvârșit trebuie să respectați timpul de fierbere. Tot ce îți trebuie este o cafea măcinată fin, apă și zahăr.

 

Cel mai indicat ar fi ca boabele să fie măcinate cu puțin timp înainte de prepararea băuturii. Apa se pune la fiert într-un ibric, măsurată cu ceașca, iar în funcție de câte cafele vă doriți să obțineți, atâtea căști de apă veți pune.

 

Pentru fiecare ceașcă de apă, se adaugă o linguriță cu vârf de cafea și una de zahăr.

 

De ce nu este recomandat să bei cafea iarna. Licoarea magică a dimineţii face mai mult rău decât bine organismului atunci când temperaturile sunt scăzute.

 

Dacă vă doriți mai multă cafea, la fiecare 4 cești de apă, adaugă încă o linguriță de cafea în plus. Pentru 4 cafele, vei pune, așadar, 5 lingurițe de cafea.

 

Vă veți da seama că băutura este gata când începe să fiarbă și să facă spumă. Dați-o la o parte pe foc și lăsați-o câteva minute, pentru ca zațul să se depună pe fundul ibricului. Dacă vă preparați cafeaua mai mult decât este necesar, va fi prea amară și va avea un gust ars. Adăugați o linguriță de apă rece pentru zațul să se depună mai rapid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *