Nu e de miel, e de porc si merge perfect pentru masa de Craciun

1 ficat mare de porc, 3 inimi de porc, 3 rinichi de porc, 6 -10 oua, 1 plaman de porc, 2 legaturi de ceapa verde, 1 legatura de marar verde, 1 legatura de patrunjel verde, ½ lingurita de piper macinat.

½ lingurita de boia de ardei iute, 1 lingurita de sare, 1 foaie de placinta, 1 morcov,1 ceapa, piper boabe, foi dafin (pentru fiert organele).

Mod de preparare:

Organele de porc se fierb in apa cu sare si se spumeaza. In apa in care se fierb organele mai punem: un morcov, o ceapa, doua foi de dafin, piper boabe.

Dupa ce organele de porc au fiert, se pun la racit si se toaca marunt. Ceapa verde, mararul si patrunjelul, se spala si se toaca marunt.

Ouale se bat bine cu putina sare. Se amesteca toate ingredientele si se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si boia.

Se unge o tava de cuptor (forma de chec, cozonac) cu ulei, se asaza foaia de placinta si se unge cu putin ulei, se aseaza frumos umplutura de drob (se mai pot pune prin umplutura 2-3 oua intregi fierte si curatate de coaja).

Se aseaza deasupra foaia de placinta si se unge cu ulei sau cu ou batut. Se introduce tava in cuptorul incins pentru aproximativ 45 de minute. Este o reteta de drob de poc delicioasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *