Pensiile ajung cu întârziere la români în ianuarie 2023

Veste proastă pentru milioane de români care așteaptă pensiile majorate în luna ianuarie 2023. Poșta Română a anunțat că acestea vor ajugne cu întârziere, deși Muncii şi şeful Casei de Pensii au vorbit de data de 3-4 ianuarie, ca fiind ziua în care încep plăţile. Se pare că pensionarii români își vor primi drepturile în intervalul 6-19 ianuarie 2023.

 

Anunțul făcut de Poșta Română

Conform informațiilor furnizate printr-un comunicat al Poștei Române, Casa Națională de Pensii Publice a anunțat că va vira contravaloarea drepturilor de protecție socială, în conturile Poștei Române, cu o decalare de câteva zile.

 

Așadar, calendarul de achitare a pensiilor din sistemul public va fi următorul:

 

– la domiciliu – în perioada 6 – 17 ianuarie 2023;

 

– la ghișeele subunităților poștale – până pe data de 19 ianuarie 2023.

Directorul general al Poștei Române a precizat că este vorba despre o situație specială cu care se confruntă instituțiile în fiecare an, la început. Acest lucru se întâmplă în principal din cauza zilelor libere pe care salariații din aproape toate domeniile de activitate le au la început de ianuarie.

 

Acesta le-a transmis pensionarilor că angajații Poștei Române vor face tot posibilul ca banii să ajungă la oameni într-un timp cât mai scurt.

 

“Ca și anul trecut, salariații Poştei Române vor lucra la capacitate maximă pentru a finaliza distribuirea pensiilor într-un interval comasat de doar opt zile lucrătoare, față de intervalul obișnuit de distribuire a pensiilor, conform contractului, 1 – 15 ale fiecărei luni.

 

Este o situație specială pe care o întâmpinăm la fiecare început de an, având în vedere această perioadă în care angajații din toate domeniile de activitate au dreptul la zile libere pentru a le petrece alături de familie”, a declarat Valentin Ștefan, directorul general al Poștei Române.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *