Limonada de turmeric, un puternic aliat natural care combate depresia și te ajută să ai o bună dispoziție

Depresia și stresul sunt tot mai des întâlnite, și tot mai mulți oameni se confruntă cu aceste probleme care necesită tratamente specifice, dar este posibil să previi efectele depresiei cu remedii precum limonada cu turmeric.

Depresia este o afecțiune de dispoziție care este însoțită de o serie de simptome.

 

Imaginea acestor simptome este destul de variabilă. În forma sa cea mai ușoară, depresia nu afectează în mod semnificativ calitatea vieții unei persoane.

 

Pe de altă parte, forma sa severă poate necesita sprijin psihologic.

Prea multe sarcini și îndatoriri te împiedică să ai timp să te relaxezi. Așa că încerci să îndeplinești cât mai multe sarcini într-un timp scurt, și ajungi să acumulezi tot mai mult stres.

Adesea atunci cei care sunt depresivi neglijează semnalele pe care le transmite atât corpul cât și mintea.

Lista simptomelor depresiei este variată și lungă. Include semne precum: stima de sine scăzută, sentiment persistent de tristete, sentiment de gol, oboseală constantă, anxietate.

 

 

 

Alte simptome includ: sentiment de inutilitate și vinovăție, lipsă de voință și vitalitate, deznădejde, lipsă de concentrare, dificultăți în luarea deciziilor, neliniște, iritabilitate.

 

Mai multe studii confirmă că o alimentație sănătoasă poate avea o influență strânsă asupra sistemului nervos.

Pentru a îmbunătăți starea de spirit, cel mai bine este să evitați zahărul, deoarece provoacă depresie. Este indicat să reduceți consumul de dulciuri și să faceți aprovizionare cu vitamina D, pe care organismul o asimilează de la soare.

 

Înainte de a apela la medicamente, optați pentru antidepresive naturale precum limonada de turmeric.

 

Este bine de știut că medicamentele pot provoca reacții adverse grave, cum ar fi: dificultăți de respirație, sângerare gastrică, gânduri de suicid.

Limonada de turmeric pentru a scăpa de depresie.

Limonada de turmeric este un remediu minunat pentru a scăpa de proasta dispoziție și depresie și pentru a reveni la vitalitate.

 

Ingrediente:

 

3 lingurițe de pudră de turmeric sau turmeric proaspăt ras

sucul de la o lămâie și jumătate

3 căni de apă

3 lingurițe de miere

Trebuie doar să puneți toate ingredientele într-un recipient și să amestecați până obțineți un amestec omogen. Băutura poate fi băută de mai multe ori în timpul zilei.

Acest remediu pune la dispoziție proprietățile turmericului. În special, unul dintre ingredientele sale active puternice, curcumina, se crede că este eficient împotriva depresiei.

Într-un studiu, cercetătorii au comparat efectele curcuminei cu cele ale Prozacului(un medicament împotriva depresiei.

 

DMai exact, au analizat un eșantion de 60 de pacienți care suferă de depresie. Subiecții care au luat Prozac s-au îmbunătățit cu 64,7%. Pacienții tratați numai cu turmeric s-a îmbunătățit cu 62,5%.

 

Concluzia studiului atestă aceeași eficacitate, dar fără efecte secundare.

 

În limonada cu turmeric beneficiezi si de virtutile mierii. Această reîncărcare de energie este bogată în: oligoelemente, vitamine, enzime, ingrediente active. Dar acționează și ca un antidepresiv natural valoros.

 

Proprietățile lămâii nu trebuie trecute cu vederea. Un studiu realizat la Universitatea Yamaguchi a descoperit că lămâia îmbunătățește starea de spirit.

 

Aroma de lămâie are un impact pozitiv asupra neurotransmițătorilor. Aceasta stimulează nivelul serotoninei. Ca urmare, scapi de tensiune, stres și simptome depresive.

 

Limonada cu turmeric conform medicinii naturiste este utilă și pentru relaxarea stomacului și purificarea colonului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *