Prăjitura „Cocheta”, cu foi de napolitană și 2 tipuri de cremă – este ușor de pregătit și super delicioasă!

Prăjitura „Cocheta” este delicioasă! Se face cu foi de napolitană și 2 tipuri de cremă, cremă de vanilie și cremă de caramel, fiind o încantare pentru papilele gustative. Este foarte ușor de pregătit și pentru a o prepara vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente pentru crema de vanilie:

– 500 ml lapte,
– 3 gălbenușuri,
– 125 g zahăr,
– 50 g unt,
– un vârf de sare,
– coaja rasă de lămaie,
– esența de vanilie,
– un plic budincă de vanilie.

Ingrediente pentru crema de caramel:

– 350 grame zahăr,
– 4 gălbenusuri,
– 200 grame unt,
– 250 grame nucă măcinată,
– o fiolă esentă de rom.

Alte ingrediente necesare:

– 3 foi de napolitană.

Mod de preparare

Prepararea cremei de vanilie

Se freacă gălbenusurile cu zahărul, peste ele se adaugă laptele, un vârf de sare, praful de budincă, esenta de vanilie si coaja de lămaie.

Compozitia obtinută se omogenizează bine și se dă la fiert la foc mic, amestecand continuu să nu se facă cocoloase. Crema trebuie să aibe o consistentă asemănătoare unei budinci bine inchegate.

Se lasă crema la răcit si cand este rece se adaugă untul tăiat cubulete, apoi se mixează circa 2-3 minute pană se obtine o cremă fină.

Prepararea cremei de caramel

Intr-o cratită se caramelizeaza 200 g zahăr pană este complet topit si ajunge la culoarea caramelului.

Peste zahărul caramelizat se adaugă nuca măcinată si in timp ce se amestecă, se mai lasă la fiert circa 2-3 minute.

Se adugă untul tăiat cubulete si se amestecă pană se omogenizează bine, apoi se adaugă putin cate putin gălbenusurile frecate inainte cu 150g zahăr.

Se lasă la fiert circa 5-6 minute, atat cat compozitia clocoteste de cateva ori, apoi se ia de pe foc si se adaugă esenta de vanilie. Se lasă să se răcorească crema putin, si apoi se intinde peste foi cat este incă caldă.

La această cremă este foarte important ca la toate operatiunile să se amestece in continuu in compozitie, să nu se lipească sau să se ardă.

Asamblarea prăjiturii

Pe un platou drept se aseaza prima foaie de napolitană si se unge uniform cu jumătate din cantitatea cremei de vanilie, peste care se adaugă si jumătate din crema de caramel.

Se pune a doua foaie de napolitană, se presează usor cu varful degetelor, apoi se intinde restul cremei de vanilie, iar peste crema de vanilie se intinde restul cremei de caramel si apoi se adaugă ultima foaie de napolitană.

Prăjitura se lasă să se intărească cateva ore sau o noapte, apoi o tăiem in portii mici cu un cutit bine ascutit si o putem servi la ceai sau cafea. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *