Îndepărtați rapid porii mari și uleioși cu aceste ingrediente naturale!

 

Unii dintre noi se luptă cu pori mai mari care pot fi văzuți cu ușurință și ajung să fie o sursă de nesiguranță pentru mulți oameni. Mărimea porilor este determinată genetic, așa că nu vă puteți micșora fizic porii. Însă, există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a minimiza aspectul porilor dumneavoastră, ceea ce este un colac de salvare pentru multe femei (și bărbați!) care sunt nesiguri cu privire la pielea lor, datorită porilor dilitați vizibili.

Când porii sunt umpluți cu murdărie, aceștia se înfundă, făcându-i să se extindă și să arate mai mari. Curățați-vă fața zilnic cu un demachiant delicat. Spălați-vă întotdeauna fața înainte de culcare pentru a îndepărta orice murdărie și grăsime în exces. Nu uitați să folosiți pensule de machiaj curate și să nu vă atingeți niciodată fața cu mâinile.

2. Folosiți un corector

Machiajul poate fi un instrument excelent de exprimare. Dacă te simți nesigur în legătură cu dimensiunea porilor tăi, folosește un corector înainte de a aplica fond de ten. Corectorul folosit înaintea fondului de ten uniformizează aspectul porilor pentru a îi face mai puțin vizibili.

3. Rămâi hidratat

Bea multă apă pe tot parcursul zilei pentru a-ți menține pielea hidratată și nu uita să adaugi o cremă hidratantă sigură și naturală la rutina ta de îngrijire a pielii. Crema hidratantă vă poate ajuta să vă micșorați porii prin împrospătarea pielii din jur.


4. Folosiți protecție solară

Radiațiile UV descompun colagenul și elastina, care extind porii. Pentru a preveni dilatarea porilor tăi, protejează-te de soare cu o protecție solară organică, fără substanțe chimice dure.

5. Fă-ți un tratament facial

Extracția și exfolierea vă pot ajuta să vă curățați porii pentru a avea o piele mai curată și mai sănătoasă. Dacă un tratament facial spa elegant nu este în bugetul dumneavoastră, încercați unul dintre remediile naturale și eficiente de mai jos pentru a reduce aspectul porilor!

Remedii naturale la domiciliu pentru pori dilatați:

1. Bicarbonat de sodiu și apă

Amestecă 2 linguri de bicarbonat de sodiu cu apă. Aplicați amestecul pe față și lăsați-l să acționeze timp de 15 minute, apoi clătiți-l cu apă rece. Bicarbonatul de sodiu este un exfoliant natural care ajută la desfundarea porilor.

 

2. Apă de trandafiri, castraveți și lămâie

Amestecă un castravete cu câteva picături de suc de lămâie și 1 lingură de apă de trandafiri. Aplicați-l pe față înainte de a merge la culcare și lăsați amestecul să acționeze peste noapte. Castravetele funcționează ca un tonic natural și asigură umiditate pielii.

3. Suc de lămâie și albușuri

Amestecă 2 albușuri cu 2 lingurițe de suc de lămâie. Aplicați amestecul pe față și lăsați-l să acționeze timp de 10 minute, apoi clătiți cu apă rece. Sucul de lămâie este un astringent natural cu beneficii de tonifiere și iluminare.

4. Suc de lime și roșii

Adăugați câteva picături de lime într-un pahar de suc de roșii. Aplicați amestecul pe față și lăsați-l să acționeze timp de 15 minute, apoi clătiți cu apă caldă. Sucul de roșii este bogat în antioxidanți care hrănesc pielea.

5. Iaurt grecesc, lămâie și apă de trandafiri

Radeți 1 coajă de lămâie în 1 lingură de iaurt grecesc și adăugați puțină apă de trandafiri. Se amestecă bine și se aplică pe piele. Lăsați amestecul să acționeze 10 minute, apoi clătiți. Iaurtul grecesc asigură umiditate naturală pielii, în timp ce coaja de lămâie funcționează ca un exfoliant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *