Prăjitură cu cremă de vanilie – Foarte cremoasă și foarte ușor de preparat

Este un desert delicios și foarte ușor de preparat, merită încercat…

 

Ingrediente pentru prepararea blatului

 

4 ouă

6 linguri făină

4 linguri zahăr

2 linguri cacao fără zahăr

4 linguri apă

1 lingură esență de rom

1 linguriță praf de copt

Ingrediente pentru prima cremă:

Despre Relații

Prăjitură cu cremă de vanilie – Foarte cremoasă și foarte ușor de preparat

 

 

Este un desert delicios și foarte ușor de preparat, merită încercat…

 

Ingrediente pentru prepararea blatului

 

4 ouă

6 linguri făină

4 linguri zahăr

2 linguri cacao fără zahăr

4 linguri apă

1 lingură esență de rom

1 linguriță praf de copt

Ingrediente pentru prima cremă:

 

 

250 ml lapte

o budincă de vanilie

50 g zahăr

4 gălbenușuri de ou

250 g unt nesărat

50 g zahăr pudră

esență de vanilie

Ingrediente pentru a doua cremă:

 

4 albușuri de ou

100 g zahăr

o lingură zeamă de lămâie

Ingrediente pentru ornat: 50 g ciocolată rasă

 

Cum se prepară?

Albușurile de ou le amestecăm cu zahărul și batem o spumă tare din ele. Cu grijă adăugăm și gălbenușurile, apoi apa, făina, praful de copt, praful de cacao și esența de rom. Punem totul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și coacem la 180 de grade, timp de 35 – 40 de minute.

Cât timp se coace blatul, pregătim crema. Praful de budincă, 50 g zahăr și laptele le fierbem într-o oală în mod obișnuit până obținem budinca.

 

După ce o luăm de pe foc, adăugăm gălbenușurile și cu mișcări energice amestecăm, apoi lăsăm să se răcească.

 

Frecăm untul cu zahărul pudră, până devine cremos. Încetul cu încetul adăugăm și budinca răcită și amestecăm cu mare grijă, apoi după gust aromatizăm cu esența de vanilie.

Crema o intindem pe blatul răcit, apoi îl punem la frigider. Batem spuma albusurile cu zeama de lamaie pana devin ferme. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare si lucioasa pe care o vom intinde uniform pe toata suprafata prajiturii. Punem uniform peste crema de vanilie și presărăm cu ciocolata rasă.

 

Punem prăjitura la frigider și lăsăm 1 – 2 ore, apoi putem servi. Va recomandam totusi sa o lasati peste noapte in frigider, astfel blatul se va insiropa de la crema si prajitura va fi mult mai buna, mult mai delicioasa…

 

Poftă bună!

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *