Reduce atacul de cord, previne înfundarea arterelor, reduce inflamația, te ajută să slăbești și reglează nivelul de zahăr din sânge

Da, ai ghicit, este vorba despre uleiul de măsline.

 

 

Ne uităm la oamenii din regiunea mediteraneană care consumă mult ulei de măsline extravirgin (EVOO) și nivelurile lor de boli de inimă din aceste țări sunt atât de scăzute și ne întrebăm de ce.

Uleiul de măsline nu numai că are acizi grași polinesaturați, dar conține și acizi grași mononesaturați, care sunt benefici pentru inimă. Acizii grași mononesaturați ajută la prevenirea formării plăcii prin reducerea inflamației la nivelul arterelor.

Prea multă placă poate împiedica livrarea de oxigen din sânge către inimă, ceea ce poate duce la un atac de cord dacă nu este tratată. Uleiul de măsline extravirgin este puternic datorită a două ingrediente.

Oleocanthal este primul. Funcționează la fel de bine ca ibuprofenul când vine vorba de durere – este un agent antiinflamator puternic. Oleocanthal va ușura orice fel de disconfort pe care îl aveți, cum ar fi durerile de stomac și articulații sau durerile de genunchi.

 

Acidul oleic este al doilea ingredient. Markerul inflamator, proteina C-reactivă, este redus de acidul oleic, care este acidul gras primar din uleiul de măsline. Acidul oleic poate ajuta la stingerea flăcărilor inflamației prin scăderea proteinei C reactive care intră în sânge.

Uleiul de măsline va face minuni pentru tine dacă ești constipat și nu reușești să scapi de această problemă. Acoperă și lubrifiază pereții intestinali și te ajută să te simți mai bine prin stimularea peristaltismului.

 

Rezistența la insulină va fi îmbunătățită de uleiul de măsline, făcându-vă mai sensibil la insulină. Deoarece încetinește digestia, va ajuta la pre-diabet și diabet. Permite glucozei să pătrundă treptat în celule, mai degrabă decât să solicite pancreasului care produce insulină.

 

Și te vei simți sătul după ce ai mâncat ulei de măsline. Ghici ce? Nu o să tânjiți după mâncarea aia nesănătoasă. Uleiul de măsline este esențial pentru pierderea în greutate, deoarece va face o diferență semnificativă dacă îl consumați.

Deci, cum ar trebui să luați ulei de măsline? Cel mai bun mod este să te trezești dimineața și să iei o lingură pe stomacul gol.

Datorită proprietăților sale naturale, medicinale antiinflamatorii, unele studii arată că poate fi luat înainte de culcare. Dormitul și odihna după ce ați luat ulei de măsline vă pot fi de mare ajutor dacă aveți o mulțime de inflamații. Te vei trezi dimineața simțindu-te împrospătat.

Nu subestimați puterea uleiului de măsline extravirgin, deoarece cercetările au dovedit că este foarte benefic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *