10 Motive pentru care pisica este animalul de companie perfect

Pisici vs. câini – după ce au fost domesticite, populația noastră a fost împărțită în cei care preferă pisicile și cei care preferă câinii. Credem că atât câinii cât și pisicile sun animale grozave, dar dacă sunteți înclinat să credeți că doar câinii sunt minunați, citiți mai departe. Această listă de 10 motive pentru care pisicile sunt animale de companie grozave s-ar putea să vă facă  să vă răzgândiți.

 

1. PISICILE SUNT TĂCUTE

 

Dacă nivelul de zgomot reprezintă o preocupare în viața dvs., pisicile sunt o alegere excelentă ca și animal de companie. Chiar și cel mai liniștit lătrat va fi probabil mult mai tare decât miaunatul cel mai insistent al pisicii tale. În funcție de pisică, s-ar putea să fie nevoie să vă faceți griji cu privire la alte sunete, cum ar fi cele care doboară lucruri de pe suprafețe sau aleargă cu viteză maximă, dar este posibil să fie totuși mai silențioase în general.

2. PISICILE NECESITĂ ÎNTREȚINERE REDUSĂ

 

În comparație cu câinii, pisicile sunt un animal de companie cu întreținere redusă. Nu necesită pregătire formală, nu trebuie să fie scoase de mai multe ori pe zi afară și chiar pot avea grijă singure de autocurățarea de bază. Desigur, pisicile cu păr lung vor avea nevoie în continuare de îngrijire regulată, dar probabil că va implica o îngrijire mai puțin regulată decât a câinilor cu păr lung.

3. PISICILE SUNT UȘOR DE DRESAT

 

Una dintre cele mai mari provocări pe care trebuie să le depășească stăpânii de câini este procesul de dresaj în casă a unui nou cățel. Pisicile, pe de altă parte, știu de obicei să folosească litiera imediat ce i-o aduci acasă. Tot ce trebuie să faci este să îi arăți unde se află și ea o va folosi instinctiv.

4. PISICILE SUNT ANIMALE DE COMPANIE GROZAVE DE APARTAMENT

 

Când vine vorba de animalele de companie din apartamente, pisicile sunt adesea mai potrivite decât câinii. În comparație cu câinii, pisicile necesită mai puțin spațiu și pot profita mai bine de spațiul vertical. Chiar și în apartamentele cu o suprafață mică, puteți face spațiul confortabil pentru pisici, adăugând diferite obiecte verticale. În plus, deoarece folosesc litiera, nu trebuie să fie scoase afară de mai multe ori pe zi – ceva care poate consuma mult timp dacă locuiți într-un bloc mare de apartamente.

5. PISICILE COSTĂ MAI PUȚIN DE ÎNGRIJIT

 

Potrivit ASPCA, costul total al îngrijirii pisicilor este mai mic decât al câinilor medii sau mari. Acest lucru se datorează faptului că necesită mai puțină mâncare, mai puține jucării și au costuri generale mai mici de îngrijire.

 

6. PISICILE SUNT INDEPENDENTE

 

Unul dintre cele mai bune lucruri despre pisici este că sunt creaturi foarte independente. Spre deosebire de câini, care necesită un nivel destul de ridicat de atenție în fiecare zi, pisicile sunt destul de fericite că au timp pentru ele înșiși. De fapt, pisicile vor dormi aproximativ 15 ore pe zi, așa că nu trebuie să vă faceți griji că se plictisesc prea mult atunci când sunteți la serviciu. Când sunteți acasă, pisicile se mulțumesc doar să fie în compania dvs., în timp ce câinii vă pot cere atenția totală.

7. PISICILE AU O DURATĂ LUNGĂ DE VIAȚĂ

 

Orice stăpân de animale de companie știe că pierderea unui animal de companie este o experiență cu adevărat sfâșietoare. Din fericire, când vine vorba de animalele de companie, pisicile au o speranță de viață destul de lungă. Durata medie de viață a unei pisici este de 12 ani, dar nu este neobișnuit ca ele să trăiască până la vârsta de douăzeci de ani, sau chiar puțin mai mult.

8. PISICILE SUNT BUNE PENTRU SĂNĂTATEA TA

 

Studiile au arătat că pisicile au un efect calmant asupra stăpânilor lor, de la acțiunea liniștitoare a mângâierii până la toarcere fiind un ajutor pentru a adormi. Pisicile pot chiar juca un rol în scăderea tensiunii arteriale și a riscului de atac de cord. Un studiu de 10 ani a arătat chiar că stăpânii de pisici aveau cu 30% mai puține șanse de a muri din cauza unui atac de cord sau a unui accident vascular cerebral decât cei care nu sunt stăpâni de pisici.

9. PISICILE POT DUCE LA MAI PUȚINE ALERGII

 

Într-un studiu realizat de National Institutes of Health, s-a constatat că copiii sub vârsta de un an care au fost expuși la o pisică aveau mai puține șanse de a dezvolta alergii. Partea interesantă a fost că acest lucru nu s-a limitat doar la alergiile la animale de companie, ci la toate tipurile de alergii. Se pare că expunerea la animalele de companie în copilărie vă va proteja nu numai împotriva alergiilor la animale de companie, ci și a altor alergii comune, cum ar fi acarienii, ambrozia și iarba.

10. PISICILE ȚIN DĂUNĂTORII NEDORIȚI DEPARTE DE CASĂ

Pisicile sunt concentrate să pândească, să vâneze și să se năpustească asupra pradei lor, ceea ce le face perfecte pentru a vă menține casa fără dăunători nedoriți – fie că este vorba de șoareci, insecte sau altceva. Chiar și prezența lor poate fi suficient de descurajatoare pentru rozătoare, deoarece mirosul lor poate acționa ca un repulsiv. Situația ta de viață poate afecta tipul de animal de companie pe care îl poți avea, dar dacă ești suficient de norocos să ai opțiuni nelimitate de animale, sperăm că aceste 10 motive să îți arate de ce o pisică este însoțitorul ideal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *