Rostește această Rugăciune în Sfânta zi a Paștelui – Se spune că de Paște cerurile se deschid, iar dorințele pe care ni le punem în suflet se vor împlini!

Rostește această Rugăciune în ziua de Paște ca să îți fie bine tot anul. Se spune că de Paște cerurile se deschid, iar dorințele pe care ni le punem în suflet se vor împlini.

Dacă vrei să ai familia ocrotită pentru restul anului, rosteste rugăciunea de mai jos în aceasta zi luminată:

 

„Stapane Doamne, Dumnezeul nostru, Cel ce ne‑ai invrednicit pe noi a trece vremea cinstitului si dumnezeiescului post de patruzeci de zile, care s‑a insemnat de Tine si s‑a dat noua prin Tine;

 

Cel ce ai pus noua pocainta pentru mantuirea sufletelor si curatia trupurilor si spre izgonirea demonilor;

 

Care ne‑ai aratat noua spre inchinare chipul cinstitei Tale cruci si ne‑ai daruit sa o sarutam cu atingerea nevrednicelor noastre buze;

Cel ce ne‑ai invrednicit sa auzim de invierea prietenului Tau Lazar si de intrarea Ta in Ierusalim, intampinat fiind de pruncii evreiesti care graiau, strigand: „osana intru cei de sus”;

 

si sa vedem mantuitoarele Tale patimi si sa ne inchinam dumnezeiestii Tale rastigniri, sulitei, trestiei, buretelui, pogorarii celei de pe cruce si ingroparii, si sa ajungem la cinstita si dumnezeiasca Ta inviere.

 

Pentru aceea, vazand ziua invierii Tale, cu bucurie strigam Ţie, Hristoase Dumnezeul nostru, si impreuna cu ingerii, cu arhanghelii, cu heruvimii, cu serafimii, cu toti sfintii si cu preacurata Maica Ta, Te slavim, laudandu‑Te pe Tine, marele Dumnezeu si Mantuitorul nostru Iisus Hristos.

 

Si acum Te rugam, Stapane, pentru robii Tai acestia (N), care vin sub acoperamantul casei Tale celei sfintite, primeste pocainta lor si‑i iarta pe dansii, pentru invierea Ta, de multimea pacatelor celor nenumarate, stiute si nestiute, de voie si fara de voie; curateste‑i ca pe desfranata ce plangea, si ca pe Petru care se lepadase si plangand cu amar iarasi l‑ai primit.

 

Primeşte smerenia şi mărturisirea robilor Tăi, precum ai primit pe vameşul care cu suspin se ruga. Pune frica Ta în inimile lor ca să se teamă de Tine şi să Te iubească din toată inima lor.

 

Dă‑le lor să păzească toate poruncile Tale în toate zilele vieţii lor, umblând după voia Ta. Învredniceşte‑i pe dânşii fără osândă să vină şi să se împărtăşească cu preacuratul Tău Trup şi cu cinstitul Tău Sânge,

 

ca, primindu‑le cu vrednicie, să fie părtaşi împărăţiei Tale, lăudându‑Te şi slăvindu‑Te pe Tine, împreună cu Cel fără de început al Tău Părinte şi cu Preasfântul şi bunul şi de‑viaţă‑făcătorul Tău Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *