Ce nu trebuie să faci în Noaptea de Înviere ca să-ți meargă bine. Superstițiile de care să ții cont

Învierii Mântuitorului Iisus Hristos este un moment sfânt, iar mulți creștini merg la slujbă pentru a aduce lumină în locuințele lor. În această noapte, trebuie să respecți mai multe obiceiuri pentru a avea noroc și a fi protejat.

Paștele se va sărbători pe 16 aprilie, iar această zi este încărcată de multe tradiții și obiceiuri. Noaptea de Înviere simbolizează un moment de reculegere, fiind cu gândul la Mântuitorul Iisus Hristos care a fost răstignit pentru păcatele noastre. Există mai multe obiceiuri pe care trebuie să le respectăm pentru a avea noroc tot anul.

Noaptea de Înviere este un moment de reculegere și se ține cont de mai multe superstiții pentru a-ți merge bine tot anul. Se spune că dacă ești certat cu cineva, va trebui să faci pace, să nu te prindă învierea supărat. Nu se înjură sau blesteamă fiindcă cei care fac asta vor fi urmăriți de ghinion. Totodată, nu este bine să te cerți în noaptea sfântă. Trebuie să primești învierea cu multă bucurie, iubire și optimism în suflet.

 

Tradiții și obiceiuri de Paște

 

Ouăle vopsite se duc la biserică pentru a fi binecuvântate de preot, înainte de a fi mâncate. Acestea se împart și cu cei nevoiași pe care îi vedeți. Dacă ați vopsit ouăle în Sâmbăta Mare, ele se duc la biserică și se împart cu cei care participă la slujba de înviere. Oamenii vor ciocni ouăle după slujba de înviere, moment în care vor rosti următoarele propoziții „Hristos a înviat!” și „Adevărat a înviat!”

Rugăciunea pe care să o rostești în noaptea de înviere

În această noapte, preoții recomandă rostirea unei rugăciuni pentru a fi protejat de Dumnezeu împotriva relelor.

 

Ce nu trebuie să faci în Noaptea de Înviere

„Doamne Iisuse Hristoase, Judecătorul meu Preadrept! Cunosc ca păcatele mele sunt fără de număr. De aceea Te rog în această zi, în care de Iosif și de Nicodim pus fiind in Mormânt. Te-ai pogorât în iad cu Sfântul și Îndumnezeitul Tău suflet și de acolo ai depărtat întunericul cu lumina Dumnezeirii Tale. Și ai adus bucurie nespus de mare strămoșilor noștri, căci i-ai mântuit de sclavia cea cumplită și i-ai suit în rai.

 

Îngroapă păcatele mele și cugetele mele cele rele și viclene, ca să piară din mintea mea și să nu se mai lupte cu sufletul meu.

Luminează întunecatul iad al inimii mele, alungă întunericul păcatelor mele, și suie mintea mea la cer, ca să mă bucur de Fata Ta.

 

Așa Doamne, primește umilita mea rugăciune ca o tamaie mirositoare, pentru rugaciunile iubitei Tale Maici. Cele care Te-a văzut pe Cruce pironit între doi tâlhari, și de durerile Tale cumplite i s-a rănit inima. Care împreună cu ucenicii si cu mironosițele Te-au pus în mormânt, care a treia zi Te-au văzut înviat din morți și la înălțarea Ta Te-a văzut suindu-Te de la pământ la cer, însoțit de Sfinții Tăi Îngeri.

Îndură-Te, Doamne, și de cei vii și de cei răposați, pentru rugăciunile Sfinților Tăi, către care zic și eu, nevrednicul:

O, fericiți servitori ai lui Dumnezeu! Nu încetați a vă ruga Lui, ziua și noaptea pentru noi, nevrednicii, care pururea greșim cu atâtea nenumărate păcate! Mijlociți pentru noi Darul și ajutorul lui Dumnezeu, pe care nu știm a-l cere după cuviință. Amin”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *