Rugăciunea zilei de miercuri. Tradiții și superstiții care se respectă miercurea

Rugăciunea zilei de miercuri. Începe ziua cu o rugăciune pentru sănătate, spor în toate și înțelegere în familie.

Îți va da încredere și putere într-un nou început. Miercurea este și ziua în care credincioșii ortodocși țin post și consumă numai hrană de origine vegetală.

 

Se ține post în această zi pentru că miercurea Mântuitorul Iisus Hristos a fost trădat de către Iuda pentru 30 de arginți.

Rugăciunea zilei de miercuri

 

Aceasta este rugăciunea pe care este bine să o citești miercurea, dacă se poate, la începutul zilei. Aprinde și o lumânare când citești aceste rânduri.

 

Doamne Atotputernice și Atotîndurate! Îmi aduc aminte că Te-ai născut Om din Sfânta Fecioară în peșteră și ai fost vândut cu treizeci de arginți de ucenicul cel viclean, ca să ne răscumperi pe noi, păcătoșii, de sub puterea diavolului. Pentru aceasta, Te rog, îndură-Te de mine, păcătosul!

Primește, Doamne, această mică a mea rugăciune și umilită a mea voință, că mă întristez pentru că Te-am întristat și mă amărăsc pentru că Te-am supărat fără de număr. La Tine, Prea Bunule Mântuitor, am toată speranța și cred că Tu, care din iubire de oameni ai primit să fii vândut pentru noi, Te vei îndura și de mine acum, ca să mă mântuiești de chinurile cele de veci și să mă învrednicești Împărăției Tale.

Nu Te depărta de la mine, Doamne, și ajută-mi ca în toate să fac voia Ta și să nu Te mai răstignesc în toate zilele cu faptele mele cele păcătoase, nici să Te batjocoresc cu cugetele mele cele rele, precum făceau iudeii cei necredincioși în timpul Sfintelor Tale Patimi, ci ca femeia cea păcătoasă să-Ți spăl picioarele, cu lacrimile ochilor mei, pentru ca să mă învrednicesc a auzi și eu din gura Ta cea dulce: „Iertate să-ți fie păcatele…” Amin.

Miercurea se ține post. Credincioșii se abțin de la mâncarea de dulce și unii chiar țin post negru până la orele amiezii. Într-o zi de miercuri, Mântuitorul Iisus Hristos a fost trădat de către Iuda și vândut pentru 30 de arginți.

 

Tradiții și superstiții care se țin miercurea

 

Miercurea se postește ca să ai cinste. E zi bună de plecat la drum, în călătorii lungi pentru că se crede că-ți va merge bine și te vei întoarce bucuros. Se spune că miercurea este bine să porți haine galbene, albastre sau mov, pentru că îți vor aduce noroc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *