Să fii puternic înseamnă să știi atât de bine să îți ascunzi suferința, încât toată lumea să creadă că ești bine

Adesea, omul care are cel mai frumos zâmbet, are și cele mai profunde răni sufletești. Dar a învățat să râdă din nou, să ascundă durerea, a trecut peste dezamăgiri, peste regrete, peste suferințe, peste pierderi și a mers mai departe. Și-a lăsat în urmă dezamăgirile din trecut și a pășit încrezător spre viitor, apreciind enorm fiecare clipă prezentă.


A învățat să facă din lacrimi, zâmbete și din slăbiciune, putere. Este puternic în fața oamenilor, însă numai el știe ce este în sufletul lui, seara, când pune capul pe pernă și se simte singur, doar el cu toate frământările, durerile, neîmplinirile…

Omul puternic, pune mereu zâmbete pe chipul celor care îl înconjoară, iubește să dăruiască fericire tuturor pentru că știe mult prea bine cum este să fie nefericit. Sprijină cât de mult poate pe oricine îi cere ajutorul, pentru că știe prea bine cum este să nu fie sprijinit de nimeni, să trebuiască să fie propriul său stâlp de susținere de la început până la sfârșit.

Ascultă pe oricine are nevoie de cineva care să îl asculte și să-i fie acolo, pentru că știe cum este să fii singur și să nu ai pe nimeni căruia să-i spui durerea ta.

Omul puternic te ascultă, tace, îți zâmbește, te înțelege

Va fi acolo pentru tine, te va asculta în tăcere, cu mare atenție, te va înțelege, îți va oferi sfatul pe care el îl consideră a fi cel mai potrivit pentru tine și cel mai important, nu te va judeca. Omul puternic, nu te ascultă cu scopul de a te critica, așa cum fac mulți alții.


Nu dorește atenția cu orice preț, așa cum o doresc alții, dar își dorește la fel ca orice ființă, să fie iubit, respectat, apreciat, înțeles. Nimic nu valorează mai mult pentru el decât relațiile frumoase, legăturile de suflet create cu oameni sinceri, loiali, iubitori.

Omul puternic are o intuiție și o profunzime sufletească deosebită, pentru că tot ceea ce a înfruntat în viața sa i-a șlefuit sufletul, făcându-l deosebit de frumos, de înțelegător, de cald, de blând și iubitor.

A trecut prin atât de multe încât nimic nu îl mai surprinde, nu mai are așteptări de la oameni, nu mai dezvoltă atașamente, pentru că a învățat să se iubească și să se descurce de unul singur în singurătatea sa.

Ce este cel mai frumos la omul puternic? Are o calitate extrem de rară:  Poate iubi necondiționat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *