Sfaturi pentru îngrijirea tenului după 40 de ani

Îngrijirea tenului este unul dintre aspectele importante indiferent de vârstă. Totuși, în a doua parte a vieții, după 40 de ani, trebuie să acorzi mai multă atenție, deoarece pielea începe să-și piardă elasticitatea și apar primele riduri. Există câteva produse pe care e bine să le ai.

Protejează-ți tenul de soare

În toate anotimpurile, dar mai ales vara, când soarele este mult mai puternic, iar radiațiile ultraviolete foarte dăunătoare, trebuie să folosești cremă cu factor de protecție solară. Protejarea tenului de efectele nocive ale soarelui este cel mai bun remediu anti-îmbătrânire.

După 40 de ani, pielea devine mai subțire și pot apărea mai multe probleme decât înainte de această vârstă. Alege o cremă cu SPF minimum 30 și folosește-o în fiecare zi. Dacă ești la plajă, e bine să o aplici o dată la două ore.

Folosește creme antirid cu retinol

Unul dintre ingredientele pe care trebuie să le conțină cremele antirid este retinolul, un derivat al vitaminei A.

Acesta are rolul de a reda pielii elasticitatea, stimulează producerea colagenului și ajută la repararea celulară la nivelul pielii. Folosește creme cu retinol doar seara, deoarece, în contact cu soarele, pot apărea pete pigmentare.

 Exfoliere delicată

Exfoliază-ți pielea de două ori pe săptămână! Alege un scrub cu particule fine, special creat pentru ten, nu folosi unul pentru corp. Vei îndepărta celulele moarte de la suprafața pielii, iar tenul nu va mai avea aspect tern, ci își va recăpăta strălucirea.

De asemenea, ingredientele din cremele de îngrijire pe care le folosești zilnic vor fi absorbite mai ușor în piele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *