Sfaturi si remedii pentru durerea de ureche – Dr. David Hill

Durerea de urechi reprezintă disconfortul care apare în această zonă si care se mai numeste otalgie. Afectiunea se poate manifesta la una sau la ambele urechi si poate varia ca intensitate de la usoară, stearsă până la junghi sau durere pulsatilă (care se accentueaza la intervale regulate).

Daca totusi nu te confrunti cu durere si vrei doar sa scpai de ceara din urechi, exista un remediu interesant pe care il folosesc tot mai multi oameni. Pentru aceasta, ai nevoie de o lumanare terapeutica, care se gaseste in majoritatea farmaciilor. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa introduci capatul fara fitil in ureche, iar celalalt se aprinde.

Afectiuni ale urechii

Cea mai frecventa cauza de otalgie la copii este otita medie (infectie la nivelul urechii medii). La adulti aceasta afectiune este mult mai rara. Simptome care pot insoti durerea auriculara sunt: durere faciala, simptome asemanatoare gripei (oboseala, febra, durere in gat, cefalee, tuse, dureri musculare), stare generala alterata, hipoacuzie (scaderea auzului) sau perceperea unor sunete neobisnuite, prurit auricular (senzatie de mancarime), dureri maxilare sau cervicale, dureri retroauriculare (in spatele urechii), pacanituri sau clicuri in timpul masticatiei, dureri dentare, la copii sau sugari manifestari cum ar fi trasul sau frecatul urechilor.

Sfaturi pentru durerea de ureche. Cel mai bun remediu

Durerile de urechi pot fi cauzate de otite, dar si de anumite infectii ale gatului si ale nasului. De asemenea, loviturile puternice, acumularea de ceara, insecte, apa ramasa dupa baie, diferente de presiune pot cauza dureri. Cel mai bun remediu pentru a calma o durere de ureche este sa puneti ceva cald langa ea. Puteti folosi un prosop pe care l-ati inmuiat in apa fierbinte, o sticla cu apa calda, invelita intr-un prosop sau sare grunjoasa. In acest ultim caz, se incalzesc 10 linguri cu sare, apoi se pun intr-un saculet de panza deasa care se tine aproape de ureche. Vaporii degajati calmeaza durerea si grabesc vindecarea.

Sucurile de usturoi si de ceapa fac minuni

In caz de infectii, otite, folositi suc de usturoi. Striviti cativa catei de usturoi, iar sucul rezultat picurati-l in ureche cu ajutorul unei pipete. Nu numai ca va calma durerea, dar va ajuta si la vindecare, deoarece usturoiul este un antibiotic natural. Si sucul de la o ceapa zdrobita, aplicat pe o bucatica de vata ce va fi introdusa in ureche, calmeaza, de asemenea, durerile.

Uleiul de urechelnita te scapă de durere

Ca sa scapi de disconfort poti sa apelezi la cataplasme cu frunzele proaspete. Frunzele se introduc intr-o cana cu apa fierbinte, se lasa 10-15 secunde, se scot, se preseaza si se aplica, sub forma de cataplasma, in spatele urechii. daca aveti la indemana tinctura, puteti pune cate 2-3 picaturi in ureche, de 3 ori pe zi.

Tinctura de propolis tratează otita, urzica scade inflamatia

Tinctura de propolis este o metoda naturala foarte buna pentru urechile bolnave. Ca sa scapati de dureri, puneti cate o picatura de tinctura de propolis in fiecare ureche, de 2 ori pe zi, timp de 7-10 zile. Este bine de stiut ca si ceaiul de urzica scade inflamatia. Faceti infuzie dintr-o lingura de flori la 250 ml de apa clocotita. Dupa 5 minute, se strecoara, si se beau 4 cani pe zi, iar cu infuzia se pot face spalaturi auriculare.

Sucul de lămâie si uleiul de măsline calmează disconforu

Sucul de lamaie este un remediu pentru a stopa secretiile urechii. Se pune cate o picatura de suc de lamaie in fiecare ureche, in fiecare seara, pana la disparitia completa a problemei. O linhurita de ulri de masline incalzita poate fi salvatoare. Cu ajutorul unei pipete se toarna in urechea bolnava trei picaturi de doua ori pe zi.

Când trebuie să mergi la doctor

Sunt in cazuri in care aceste remedii nu pot da rezultatele asteptate, iar simptomele persista si se agraveaza. Atunci cand o durere de ureche este acompaniata de plans excesiv, in cazul copiilor, febra mare, ameteala, tumefactiesau slabiciunea musculaturii faciale este cazul sa consultati un medic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *