Tot ce nu știai despre carnea de porc congelată! Ce pericol ascunde, odată înghețată

În această perioadă, cu toții consumăm mai multă carne de porc. Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, ne facem din timp aprovizionarea, dar sigur ne întrebăm cât timp o putem păstra la congelator. Ne-am gândit să răspundem acestor întrebări legate de valabilitatea cărnii, despre care chiar nu știai.

Carnea de porc în congelator

În următoarea perioadă o să consumăm o cantitate mare de carne de porc, având în vedere că vin sărbătorile și avem în plan o mulțime de preparate. Majoritatea cumpără din timp carnea, să se asigure că nu întâmpină probleme atunci, dar este important să știm în cât timp trebuie să o consumăm, odată congelată.

 

Durata de congelare diferă pentru fiecare tip de carne, dar în această perioadă se consumă mult porc. De precizat că proprietățile cărnii nu se schimbă dacă este congelată corect, la timp, așa că o putem păstra cât mai mult timp. Se recomandă păstrarea între 6 și 8 luni, dar există și situații în care poate rezista timp de un an.

Cel mai bine se păstrează în pungi de vidat, care garantează o rezistență de 6 luni. Putem chiar să pregătim fripturile din timp, să le condimentăm, ceea ce va crește și mai mult durata de păstrare. Carnea tocată sau produsele din carne tocată de porc, cum sunt cârnații se păstrează și mai mult timp datorită condimentelor.

Aerul din congelator are un rol important în ceea ce privește păstrarea optimă, ceea ce înseamnă ca aceasta ar fi bine să fie acoperită cu mai multe straturi de pungi. Poți ambala carnea în folie de plastic, folie de aluminiu, pungi de unică folosință cu fermoar sau pungi de silicon.

O bucată de carne mai mare care nu este secționată și nici afumată se poate păstra timp de un an. Dacă această perioadă este depășită, carnea poate să-și piardă din gust și proprietăți, ceea ce nu este deloc bine pentru sănătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *