Cum poți scăpa de orice pată? Doar cu ingredientul-minune, întâlnit în fiecare casă

În ultima vreme, sunt promovate tot felul de soluții, substanțe care te ajută la curățarea obiectelor din casă, scoaterea petelor, dar nu multe se demonstrează a fi eficiente. Totuși, există o metodă extrem de utilă, care stă la îndemâna oricui. Toți avem în bucătăria noastră acest ingredient-minune, care ne scapă imediat de orice pată.

Bicarbonatul, o minune pentru curățenie

Bicarbonatul este unul dintre cele mai bune ingrediente din gospodărie, care ne scoate din multe situații neplăcute. Este bine de știut faptul că putem curăța tot felul de pete și murdării cu ajutorul bicarbonatului de sodiu. Unde mai pui că nici nu trebuie să investești o sumă mare în soluții de curățare profesionale, care deseori își fac treaba mai greu decât bicarbonatul sau chiar deloc, lucru ce poate fi chiar frustrant.

Majoritatea dintre noi cunoaștem deja faptul că este foarte bun pentru diversele prăjituri sau alte aluaturi, dar puțin știm că bicarbonatul ajută chiar la scoaterea petelor de pe haine. Dacă aplici bicarbonat direct pe hainele pătate cu ulei sau alte grăsimi sau chiar bicarbonat diluat, ajuți haina în cauză să nu rămână cu urme, după spălare. La fel poți scoate și petele de cafea sau de machiaj.

Aragazul se curăță și el foarte bine cu bicarbonatul de sodiu. Procesul prin care cureți aragazul cu bicarbonat este unul foarte simplu și rapid și nu dai greș cu el. Tot ce trebuie să faci este să amesteci o jumătate de cană de apă caldă cu o jumătate de bicarbonat, apoi să aplici pe aragaz. Lasă câteva minute să acționeze, în funcție de vechimea petelor, apoi curăță cu o lavetă sau un burete moale.

 

Lămâia, la fel eficientă ca bicarbonatul

 

Lămâia ajută și ea la fel de bine când vine vorba de pete. Dacă ai pete pe haine sau orice alt material, poți folosi acest fruct. Prepară o soluţie din zeamă de lămâie amestecată cu puţină apă. Ţine zona murdară în această soluţie timp de 20 de minute. Pentru că lămâia decolorează, pata va dispărea și materialul va rămâne ca nou.

 

Și petele de mucegai dispar foarte bine de la zeama de lămâie, dar încălzită. Dacă petele de mucegai sunt foarte vechi, fii sigur că zeama fiartă le va face să dispară. După ce ai frecat locul murdar, spală zona respectivă cu detergent sau săpun. Reia procedeul până când pata dispare definitiv. Aceasta nu va mai repărea și procedeul poate fi repetat oricând dorești, pentru că nu afectează suprafața.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *